Katholieke Vereniging voor Oecumene

Athanasius & Willibrord

Ark media brengt app Bible-Fit uit

Ark20mediaWil je een vriend die werkloos is een bemoedigende bijbeltekst whatsappen? Zoek je verzen om meer te lezen over de betekenis van Pinksteren? Of ga je op vakantie en wil je bijpassende bijbelverhalen lezen? Het is allemaal mogelijk met de app Bible-Fit! De slogan Make the Bible fit into your daily life belooft meer: je kunt de app helemaal aanpassen aan jouw leven door je favoriete bijbelverzen en eigen thema’s toe te voegen. Zo wordt de app steeds meer jouw Bijbel-op-zak!

Ark Mission heeft nu ook de Nederlandse versie van Bible-Fit op de markt gebracht, gratis te downloaden voor Android en iOS. En doordat het Nederlands Bijbelgenoot-schap de Groot Nieuws Bijbel gratis beschikbaar heeft gesteld voor de app, kun je nu ook alle bijbelteksten off-line lezen.

Laagdrempelig en persoonlijk

Bible-Fit biedt mensen die de Bijbel nog niet kennen de kans om te ontdekken wat deze te zeggen heeft in het dagelijks leven. Christenen kunnen via de app op een nieuwe manier kennismaken met de Bijbel en hun persoonlijk geloof verdiepen. Ook is de app breed toepasbaar voor onder andere het maken van bijbelstudies, voorbereiden van jongerenavonden en gebruik bij pastorale begeleiding.

Reacties van gebruikers

"Bible-Fit is een erg originele en inhoudelijk zeer sterke app. Door vanuit verschillende situaties en emoties de Bijbel te benaderen wordt de Bijbel toegankelijk gemaakt voor het dagelijks leven. Juist voor jongeren is dit een zeer waardevolle ondersteuning voor alle terreinen van hun leven. Van harte aanbevolen! " Harmen van Wijnen (voorzitter College van Bestuur CHE)

"Wat een leuke app is dit. Duidelijke thema's en goede bijbelteksten erbij. Als ik op de trein wacht, lees ik snel een bijbeltekst over wat ik meemaak. Leuke icons ook! De beste app die ik deze maand heb gedownload"  (Nienke uit Rotterdam)

Wereldwijd

Bible-Fit is nu in het Nederlands en in het Engels beschikbaar en gratis te downloaden in de App Stores van zowel Android als iOS. De Spaanse versie van de app verschijnt begin 2015. Ook komt er begin 2015 een leesrooster dat als handige tool kan dienen bij het lezen van de verzen en verhalen.

Website en introductiefilmpje 

Volledige Agenda > 

Geen komend evenement!
 

 

Laatste lezersreacties:

 • Tom Buitendijk zei Meer
  Uitstekend initiatief. Niet alleen theologen maar ook inspirerende kerkleiders zijn ervoor nodig. En... 4 weken geleden
 • Jan Schuiling zei Meer
  Dag Kees, een tip: kloosterdorpen en meer: pro-werelddorp.nl donderdag 25 januari 2024
 • keano zei Meer
  mooi vrijdag 19 januari 2024
 • Vasílis zei Meer
  Na een goede voorbereiding altijd. Zoek contact met een parochie en de betreffende priester. Kijk... donderdag 21 december 2023
Inloggen


 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door een
bijdrage van de Commissie Projecten in Nederland (PIN)
van de Nederlandse Religieuzen (KNR).


 

 

 

Katholieke Vereniging voor Oecumene
Emmaplein 19A 5211 VZ 's-Hertogenbosch
T:  073-7370026   M: 

KvK 51477351 - RSIN 809400698
IBAN-nummer:  NL97 INGB 0000 8019 19
IBAN-nummer:  NL73 INGB 0001 0876 28 

 

LogoWebsiteANBI