Katholieke Vereniging voor Oecumene

Athanasius & Willibrord

Een vernieuwde site

Geert100Aanleiding

Zoals de vertrouwde bezoeker al opgevallen zal zijn, is onze website vernieuwd. De directe aanleiding hiertoe was de toename van het mobiele internetgebruik. De oude site was voor het gebruik van tablets en smartphone's niet optimaal ingericht. We hopen dan ook dat vanaf nu de mobiele internetgebruiker eenvoudiger de gewenste informatie kan vinden. Deze aanleiding was ook een goede gelegenheid om de site technisch te upgraden zodat deze weer aan de laatste technologische standaarden voldoet. Toen dit verhuizingsproces technisch achter de rug was hebben we onze site nog eens kritisch bekeken.

Navigatie

Wat ons opviel was dat we dan wel een schat aan informatie hebben over de oecumene, maar dat deze informatie niet eenvoudig terug te vinden is op de site. We zijn bezig dit te verbeteren. Inmiddels treft u onder veel artikelen een verwijzing aan naar aanverwante artikelen. Ook is in het menu Nieuws & Blogs een menu item aangemaakt 'Favorieten', hier vindt u momenteel de 10 meest gelezen artikelen van het afgelopen jaar aan.

Voor het komende jaar is het de bedoeling dat de menu's Documenten, Lezingen en Links verder uitgebouwd worden en toegangkelijker worden gemaakt door een beschrijvende intro. Tevens wordt gewerkt aan het ontsluiten van artikelen rond specifieke thema's of actuele ontwikkelingen, in de vorm van 'dossiermappen' op het gebied van de oecumene.

Digitaal account

Onze vereniging verzorgt al nieuwsbrieven gerelateerd aan onze uitgaven. Deze wijze van nieuwsvespreiding willen we verder op thematische deelgebieden gaan uitbreiden zodat u zelf kunt gaan instellen wanneer en waarover u informatie wilt ontvangen.

Ook willen we de website in de toekomst gaan inzetten om een eerste, of diepere, kennismaking met de oecumene mogelijk te maken in de vorm van quizzen, multimedia en cursussen. Tevens valt hierbij ook te denken aan afgeschermde gebieden op de site waar oecumenisch geïnterreseerden met elkaar informatie (zoals bestanden, video, leestips, agenda-items en fora) kunnen uitwisselen rond oecumenische thema's.

Om dit alles toch enigzins gestroomlijnd te verwerken is het van belang dat onze relaties (leden, donateurs, parochies, abonnees, cursisten) een 'digitaal account' aanmaken. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is éénmalig uw e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord opgeven. Indien u vervolgens de door ons aan u gestuurde bevestigingsmail bevestigt, heeft u uw eigen digitale account en vandaar uit kunt u uw eigen voorkeuren gaan beheren. (account aanmaken kan vanaf woensdag 9 april).

U ziet we zijn volop in ontwikkeling, maar een goede site maken we niet alleen. We hebben een kleine anonieme enquete (vijf vragen) op de site geplaatst waarvan we hopen dat u die wilt invullen om zodoende de site nog verder te verbeteren, tevens is er de mogelijkheid om hier eigen verbetervoorstellen, of wensen kenbaar te maken.

Ga naar de enquete

 

Volledige Agenda > 

Geen komend evenement!
 

 

Laatste lezersreacties:

 • Jo Gerrits, 22 jan 2... zei Meer
  Ik ontvang geen vertificatiecode, waarom niet? 2 weken geleden
 • fiona manuela zei Meer
  kan iemand mij vertellen hoe ik met nico sarot in contact kan komen, ik heb vroeger jaren met hem... 2 weken geleden
 • Martin Los lid hoofd... zei Meer
  Mooie gedachtenis woensdag 18 januari 2023
 • Orthodox zei Meer
  Dag Dirk, het is zeker mogelijk om je te laten dopen in een orthodoxe kerk. neem hiervoor contact op... donderdag 12 januari 2023
Inloggen


 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door een
bijdrage van de Commissie Projecten in Nederland (PIN)
van de Nederlandse Religieuzen (KNR).


 

 

 

Katholieke Vereniging voor Oecumene
Emmaplein 19A 5211 VZ 's-Hertogenbosch
T:  073-7370026   M: 

KvK 51477351 - RSIN 809400698
IBAN-nummer:  NL97 INGB 0000 8019 19
IBAN-nummer:  NL73 INGB 0001 0876 28 

 

LogoWebsiteANBI