Katholieke Vereniging voor Oecumene

Athanasius & Willibrord

Koptische bisschop Arseny roept op tot gebed

anba arsenyDe Koptische Orthodoxe Kerk in Nederland is geschokt over de wreedheden die begaan zijn tegen Koptische christenen in Egypte. Op 8 september a.s wordt 's middags in de Mariakerk aan het Mosplein in Amsterdam een gebedsdienst gehouden voor de slachtoffers van het geweld en voor de Koptische Kerk. Hieronder de tekst van de uitnodiging van bisschop Arseny.

'Geschokt zijn wij door het nieuws dat wij vernamen over de wreedheden die begaan zijn tegen de Koptische christenen in Egypte. Deze wreedheden zijn begaan door het terrorisme vanuit de groepering: de moslimbroederschap. Een groot aantal kerken heeft hieronder geleden, in de vorm van plundering, brandstichting en vernieling. Ondanks dat priesters mishandeld en vermoord werden en kinderen en vrouwen ontvoerd zijn, bleef dit onderbelicht in de internationale media.

Koptische minderheid in gevaar

Meer dan tachtig kerken, christelijke instanties, huizen en winkels van christenen in Egypte zijn geplunderd, vernield en/of verbrand. De Koptische minderheid loopt groot gevaar in Egypte, door de aanwezigheid van terroristische groeperingen, die de christenen aanvallen met als doel onrust en chaos in het land te
bewerkstelligen.

Geen religieus conflict

Het conflict in Egypte betreft geen religieus conflict, maar er zijn twee groeperingen die het conflict een religieuze tint willen geven: de radicale aanhangers van het moslimbroederschap en de verkeerde opvattingen en uitspraken van sommigen, moslims en niet moslims. 

Daarom nodigt het Koptisch orthodox bisdom van Nederland u uit om deel te nemen aan het gebed omwille van de onderdrukte Koptische kerk te Egypte en omwille van de slachtoffers van deze gebeurtenissen. Het gebed zal plaatsvinden in de maagd Maria kerk op het mosplein te Amsterdam Noord op 8 september 2013 van 13.30 tot 15.00.

Volledige Agenda >



 

Geen komend evenement!
 

 

Laatste lezersreacties:

  • Henk ten Voorde zei Meer
    Fijn dat Perspectief weer een vervolg heeft gekregen. Wel jammer dat nummer 61 niet als bladerboek... 2 weken geleden
  • Tom Buitendijk zei Meer
    Uitstekend initiatief. Niet alleen theologen maar ook inspirerende kerkleiders zijn ervoor nodig. En... vrijdag 26 januari 2024
  • Jan Schuiling zei Meer
    Dag Kees, een tip: kloosterdorpen en meer: pro-werelddorp.nl donderdag 25 januari 2024
  • keano zei Meer
    mooi vrijdag 19 januari 2024
Inloggen


 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door een
bijdrage van de Commissie Projecten in Nederland (PIN)
van de Nederlandse Religieuzen (KNR).


 

 

 

Katholieke Vereniging voor Oecumene
Emmaplein 19A 5211 VZ 's-Hertogenbosch
T:  073-7370026   M: 

KvK 51477351 - RSIN 809400698
IBAN-nummer:  NL97 INGB 0000 8019 19
IBAN-nummer:  NL73 INGB 0001 0876 28 

 

LogoWebsiteANBI