Katholieke Vereniging voor Oecumene

Athanasius & Willibrord

Column: Oecumene op maandag

hendromVanaf 1 september is op het web wekelijks de column "Oecumene op maandag" te lezen over oecumenische zaken. Initiaitefnemer en auteur is Hendro Munsterman, rooms-katholiek theoloog die systematische theologie doceert aan de Université Catholique de Lyon en aan de internationale dominicaanse universiteit Domini.

De column die vandaag online ging is gewijd aan de oecumenische dialoog tussen katholieken en orthodoxen over het pausschap. Vandaag begint in de Jordaanse hoofdstad Amman een nieuwe gespreksronde tussen katholieke en orthodoxe theologen over dit onderwerp. Verschil in opvatting over het pausschap is één van de theologische hindernissen in de verhouding tussen katholieken en orthodoxen op de weg naar het herstel van volledige kerkelijke gemeenschap.

Eerder deze maand publiceerde Hendro Munsterman reeds een column over 'Gerommel in de Duitse oecumene' rond de herdenking van het begin van de Reformatie en een column over het feest van Maria Geboorte.

Munsterman beschikt over een grondige kennis van oecumenische vraagstukken en weet deze op toegankelijke en prikkelende wijze voor het voetlicht te brengen.

Volledige Agenda > 

Geen komend evenement!
 

 

Laatste lezersreacties:

 • Tom Buitendijk zei Meer
  Uitstekend initiatief. Niet alleen theologen maar ook inspirerende kerkleiders zijn ervoor nodig. En... vrijdag 26 januari 2024
 • Jan Schuiling zei Meer
  Dag Kees, een tip: kloosterdorpen en meer: pro-werelddorp.nl donderdag 25 januari 2024
 • keano zei Meer
  mooi vrijdag 19 januari 2024
 • Vasílis zei Meer
  Na een goede voorbereiding altijd. Zoek contact met een parochie en de betreffende priester. Kijk... donderdag 21 december 2023
Inloggen


 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door een
bijdrage van de Commissie Projecten in Nederland (PIN)
van de Nederlandse Religieuzen (KNR).


 

 

 

Katholieke Vereniging voor Oecumene
Emmaplein 19A 5211 VZ 's-Hertogenbosch
T:  073-7370026   M: 

KvK 51477351 - RSIN 809400698
IBAN-nummer:  NL97 INGB 0000 8019 19
IBAN-nummer:  NL73 INGB 0001 0876 28 

 

LogoWebsiteANBI