Katholieke Vereniging voor Oecumene

Athanasius & Willibrord

Voltooiing Iconenexpeditie

husstege2In het Jaar van het Geloof maakte icoonschilder Geert Hüsstege een serie iconen, die als reizende tentoonstelling aan parochies werd aangeboden. Ter afsluiting van het Jaar van het Geloof maakt Hüsstege een geloofsicoon waarop alle afzonderlijke iconen als miniaturen staan afgebeeld. Zijn wens is om deze icoon aan het einde van het Jaar van het Geloof aan paus Franciscus aan te bieden.

 

 

Veel belangstelling geloofsicoonkleur 520x640

'De belangstelling voor de iconen was boven verwachting', vertelt Geert Hüsstege. In het Jaar van het Geloof werden de iconen in 35 parochies tentoongesteld. In verschillende parochies was de tentoonstelling de aanleiding om andere activiteiten te organiseren.

Bij de tentoonstelling werd een brochure uitgegeven met een toelichting op de bedoeling van het project en een beschrijving van de afzonderlijke iconen.

De volledige serie bestaat uit 17 iconen. De twee laatste, de Triniteitsicoon en de genezing van de lamme, naderen de voltooiing.

Geloofsicoon

Het maken van de geloofsicoon waarop alle deeliconen in miniaturen samengebracht worden rond de verrezen Christus, is de laatste stap in de expeditie die Geert Hüsstege vorig jaar is begonnen. Het is een grote klus waar hij ruim drie maanden mee bezig is. Voor de voltooiing van dit werk is financiële ondersteuning of sponsoring nodig. Voor meer informatie 040- 84 23 652.

Hüsstege koestert de wens om deze icoon aan het einde van het Jaar van het Geloof in Rome aan paus Franciscus aan te bieden.

 

 

Volledige Agenda > 

Geen komend evenement!
 

 

Laatste lezersreacties:

 • Ben Zwartjes zei Meer
  Rob, kan ik jou bellen? Ben Zwartjes. 4 weken geleden
 • Henk ten Voorde zei Meer
  Fijn dat Perspectief weer een vervolg heeft gekregen. Wel jammer dat nummer 61 niet als bladerboek... zaterdag 13 april 2024
 • Tom Buitendijk zei Meer
  Uitstekend initiatief. Niet alleen theologen maar ook inspirerende kerkleiders zijn ervoor nodig. En... vrijdag 26 januari 2024
 • Jan Schuiling zei Meer
  Dag Kees, een tip: kloosterdorpen en meer: pro-werelddorp.nl donderdag 25 januari 2024
Inloggen


 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door een
bijdrage van de Commissie Projecten in Nederland (PIN)
van de Nederlandse Religieuzen (KNR).


 

 

 

Katholieke Vereniging voor Oecumene
Emmaplein 19A 5211 VZ 's-Hertogenbosch
T:  073-7370026   M: 

KvK 51477351 - RSIN 809400698
IBAN-nummer:  NL97 INGB 0000 8019 19
IBAN-nummer:  NL73 INGB 0001 0876 28 

 

LogoWebsiteANBI