Katholieke Vereniging voor Oecumene

Athanasius & Willibrord

Kerkennacht 2013

Arie NoordermeerVrijdagavond 21 juni 2013 is het weer zover: Utrecht viert Kerkennacht! Eigenlijk viert heel Nederland in dat weekend Kerkennacht, want ruim 50 plaatsen, steden en dorpen doen mee. Ruim 40 locaties nodigen u uit voor een zeer afwisselend programma. Rond zes uur in de avond brandt het op de meeste locaties los en de activiteiten lopen door tot in de kleine uurtjes; een enkele locatie is zelfs de hele nacht open. Er is die avond veel te doen in de stad. Ook de Vrede van Utrecht pakt uit met het programma 'Vrede in de Buurt'.

Misschien bent u helemaal niet bekend met de kerk. Dan is deze Kerkennacht juist iets voor u. Want in een ontspannen omgeving en op een vrijblijvende manier kunt u sfeer opsnuiven en kennismaken. Plan uw programma en maak er een heuse route van. Bij u in de wijk, in het centrum – of waarom niet allebei.

Wees welkom

Misschien bent u juist wel bekend met een kerk. Ook dan is deze Kerkennacht juist iets voor u. Want tussen de ruim 40 locaties die deelnemen, zijn juwelen van plekjes waar u misschien nog nooit geweest bent... Kijk bij voorbeeld eens bij de Metaalkathedraal in De Meern, De Jeruëlkapel in Overvecht of de Mariakapel aan de Biltstraat. Ik weet zeker dat u daar van harte welkom bent!

Geloven mag gezien worden

Of misschien is de kerk voor u iets van vroeger. Jazeker, ook dan is de Kerkennacht juist iets voor u. Misschien wordt het dan wel een avond vol nostalgie. Of gaat u ontdekken dat de kerk van vroeger met zijn tijd is meegegaan. Kortom, een groot aantal kerken, kapellen en kloosters presenteren zich op 21 juni aan u onder het motto Geloven mag gezien worden. Komt u kijken en genieten?

Arie Noordermeer
Coördinator

Download: Programma Kerkennacht 2013 in UtrechtVolledige Agenda > 

Geen komend evenement!
 

 

Laatste lezersreacties:

 • Maarten de Boer zei Meer
  het dopen als baby is nergens terug te vinden in de bijbel. Het proces van sterven en opstaan in... 2 weken geleden
 • Maarten de Boer zei Meer
  ekklesia21.weebly.com 2 weken geleden
 • emma zei Meer
  hoii ik ben als baby katholiek gedoopt nu sinds anderhalf jaar ben ik bekeerd naar orthodox kan ik... zondag 13 augustus 2023
 • Astrid zei Meer
  Zijn jullie ook duurzaam? Bijvoorbeeld ook in groene energie investeren? maandag 19 juni 2023
Inloggen


 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door een
bijdrage van de Commissie Projecten in Nederland (PIN)
van de Nederlandse Religieuzen (KNR).


 

 

 

Katholieke Vereniging voor Oecumene
Emmaplein 19A 5211 VZ 's-Hertogenbosch
T:  073-7370026   M: 

KvK 51477351 - RSIN 809400698
IBAN-nummer:  NL97 INGB 0000 8019 19
IBAN-nummer:  NL73 INGB 0001 0876 28 

 

LogoWebsiteANBI