Katholieke Vereniging voor Oecumene

Athanasius & Willibrord

Samengeroepen om vredestichters te zijn

Dialoog tussen Doopsgezinden en Katholieken

Verslag van de Internationale Dialoog tussen de Rooms-Katholieke Kerk en de Mennonite World Conference 1998-2003, uitgave van de Katholieke Vereniging voor Oecumene, Den Bosch, 2020, 180 pp.

Bestel nu!

€ 10,00

exl. verzendkosten

Heruitgave

Oecumenisch Directorium

€ 7,- excl. verzendkosten

Bestel nu!

"Doof de Geest niet uit"

€ 5,- excl. verzendkosten

Bestel nu!

Slide background

Nieuwe reeks:

Sacramenten in

Oosterse kerken

Slide background

From Conflict to Communion

In het Nederlands vertaald

Slide background

Update: Nu ook Common Prayer

In het Nederlands vertaald

Slide background

The Church

Towards a Common Vision

Faith and Order Paper 214

Platenparadijs met als gast medewerker Leo van Leijsen

rkk logoRKK Platenparadijs is een muzikale verkenningstocht op Radio 5. Samen met presentator Tom Dirks gaat een gast langs persoonlijke herinneringen aan de hand van favoriete muziek. Op zondag 21 april 2013 om 12.00 uur is dit programma te beluisteren rond Leo van Leijsen, medewerker Oosterse Kerken van de Katholieke Vereniging voor Oecumene.

Leo van Leijsen heeft van zijn vrijwel levenslange liefde voor het oosters christendom zijn werk mogen maken. Hij werkt al 26 jaar bij de Katholieke Vereniging voor Oecumene, waarin het voormalige Apostolaat voor de Oosterse Kerken is gefuseerd. Naar aanleiding van zes zowel religieuze als 'seculiere' liederen vertelt Leo van Leijsen over zijn fascinatie voor het christelijk Oosten van kindsbeen af en over het werk dat hij als medewerker Oosterse Kerken doet, zoals zijn leerhuizen en cursussen over oosterse spirituele teksten en over iconen.

Paradijsjes

RKK Platenparadijs  is omraamd door twee korte reportages op locatie, 'paradijsjes ter plekke', gemaakt met Leo van klein Romanos MelodosLeijsen door Angelique Bakker-Bronts. De eerste is de zogeheten Begrafenisdienst op 29 maart jl., de Goede Vrijdagviering in de Johannes van Damascusgemeenschap, een katholieke, Nederlandstalige geloofsgemeenschap van de Byzantijnse ritus, die haar domicilie heeft in de Sint-Catharina-kerk aan de Kruisbroederhof te 's-Hertogenbosch. Met deze gemeenschap is Leo van Leijsen sinds eind jaren '70 in toenemende mate verbonden geraakt en daar nog altijd actief.
De tweede korte reportage is vanuit Kasteel Hernen bij Wijchen, waar de daar gevestigde A.A. Brediusstichting met de Katholieke Vereniging voor Oecumene onder leiding van Leo van Leijsen jaarlijks het Didaskalíon, een leerhuis rond oosterse christelijke teksten, organiseert. Zowel de vereniging als Leo van Leijsen hebben een band over vele jaren met dit 'paradijsje' in het Gelderse Land van Maas en Waal.

Uitzending

Na de uitzending op Radio 5 om 12.00 uur was een uurtje later het programma te beluisteren via de website van RKK: http://www.rkk.nl/rkk-platenparadijs/archief/2013/index.html. De muziek wordt er eveneens  aangeboden via het Spotify-stream van RKK Platenparadijs. Het programma is in de loop van de week tevens beschikbaar via deze website van de Katholieke Vereniging voor Oecumene.

Foto's:
- Logo van RKK.
- Icoon van Romanos de Zanger uit het cursusmateriaal van het Didaskalíon te Hernen. In RKK Platenparadijs is een fragment te horen uit de beroemde Akathistos-hymne tot de Moeder Gods Maria, die de traditie op Romanos' naam zet en die ook in Didaskalíon wordt beluisterd.

Volledige Agenda > 

Geen komend evenement!
 

 

Laatste lezersreacties:

 • Jo Gerrits, 22 jan 2... zei Meer
  Ik ontvang geen vertificatiecode, waarom niet? 1 dag geleden.
 • fiona manuela zei Meer
  kan iemand mij vertellen hoe ik met nico sarot in contact kan komen, ik heb vroeger jaren met hem... 4 dagen geleden
 • Martin Los lid hoofd... zei Meer
  Mooie gedachtenis woensdag 18 januari 2023
 • Orthodox zei Meer
  Dag Dirk, het is zeker mogelijk om je te laten dopen in een orthodoxe kerk. neem hiervoor contact op... donderdag 12 januari 2023
Inloggen


 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door een
bijdrage van de Commissie Projecten in Nederland (PIN)
van de Nederlandse Religieuzen (KNR).


 

 

 

Katholieke Vereniging voor Oecumene
Emmaplein 19A 5211 VZ 's-Hertogenbosch
T:  073-7370026   M: 

KvK 51477351 - RSIN 809400698
IBAN-nummer:  NL97 INGB 0000 8019 19
IBAN-nummer:  NL73 INGB 0001 0876 28 

 

LogoWebsiteANBI