Katholieke Vereniging voor Oecumene

Athanasius & Willibrord

Boodschapper

van Vreugde

WILLIBRORDZONDAG

7 NOVEMBER 2021

Samengeroepen om vredestichters te zijn

Dialoog tussen Doopsgezinden en Katholieken

Verslag van de Internationale Dialoog tussen de Rooms-Katholieke Kerk en de Mennonite World Conference 1998-2003, uitgave van de Katholieke Vereniging voor Oecumene, Den Bosch, 2020, 180 pp.

Bestel nu!

€ 10,00

exl. verzendkosten

Heruitgave

Oecumenisch Directorium

€ 7,- excl. verzendkosten

Bestel nu!

Nieuwe categorie

Rome

Reformatie

-

Beraad

"Doof de Geest niet uit"

€ 5,- excl. verzendkosten

Bestel nu!

Slide background

Nieuwe reeks:

Sacramenten in

Oosterse kerken

Slide background

From Conflict to Communion

In het Nederlands vertaald

Slide background

Update: Nu ook Common Prayer

In het Nederlands vertaald

Slide background

The Church

Towards a Common Vision

Faith and Order Paper 214

Redactie Pokrof in Chevetogne


Chevetogne maart 2013Het tijdschrift Pokrof bestaat 60 jaar. Het was een initiatief van de paters Kapucijnen die in Nederland pastoraal werkzaam waren onder Oosterse christenen uit Oekraïne en Rusland. Vanaf 2001 wordt het tijdschrift uitgegeven door de Katholieke Vereniging voor Oecumene. De bijna voltallige redactie van het tijdschrift bracht van 7 tot 10 maart een bezoek aan de abdij van Chevetogne voor een bezinning op de koers van het tijdschrift en om interviews te maken met de monniken van de abdij.

 

Oecumenische roepingkerk chevetogne

Vanaf haar stichting in 1925 door Dom Lambert Bauduin (1873-1960) is de Benedictijnse gemeenschap van Chevetogne een oord van studie, ontmoeting en gebed voor de eenheid van alle christenen. De gemeenschap van Chevetogne bestaat uit twee groepen monniken. De ene groep viert de liturgie volgens de Westerse, latijnse ritus, de andere viert volgens de Oosterse, byzantijnse ritus. Ook zijn er met name op zaterdag en op zondag gezamenlijke vieringen. Inmiddels weten veel mensen uit Nederland, zowel katholieken als protestanten, de weg naar Chevetogne voor een paar bezinningsdagen te vinden.

De aanleiding voor het bezoek was de wens van de redactie om een themanummer over de abdij te maken. Gedurende het verblijf werden interviews over het religieuze leven, de oecumenische contacten, de studie van het Oosten en de spiritualiteit. Het themanummer zal in september uitkomen.

Geschenkabonnementen

Een belangrijk punt van zorg voor het tijdschrift is het aantal abonnementen. Uitgever en redactie zoeken naar wegen om nieuwe abonnees voor Pokrof te winnen. Belangrijke steun daarvoor kwam van de landelijke instelling Pokrof, de koepelorganisatie van de katholieke Byzantijnse gemeenschappen in Nederland, die b.g.v. het jubileum van het tijdschrift 40 geschenkabonnementen heeft afgenomen. In samenwerking met bevriende organisaties en instellingen wordt getracht nieuwe en jongere lezers voor Pokrof te interesseren. De prijs van een introductieabonnement voor de periode van één jaar is vastgesteld op € 15,--.

Vertrouwen in de toekomst

Redactie PokrofPokrof wordt gemaakt door een enthousiaste redactie met een brede deskundigheid op het gebied van het Oosters christendom. In de toekomst hoopt de redactie meer externe auteurs aan te trekken. Ook bestaat de wens om voor het tijdschrift een fotoarchief op te bouwen. Het verblijf in Chevetogne, de ontmoetingen en de onderlinge gesprekken hebben het vertrouwen in de toekomst van het tijdschrift gesterkt.

vlnr, staand: Laila Zahra, Josephien van Kessel, Dolf Bruinsma, Dolf Langerhuizen, Leo van Leijsen, Huub Vogelaar, Geert van Dartel 

vlnr, gehurkt: Paul Baars, Paul Brenninkmeijer 

Volledige Agenda > 

21
okt
Grote Kerk Den Bosch
Dit seizoen wordt er weer een nieuw leerhuis gehouden. In deze vijftiende aflevering van Bēt Drāshā – Oosters christelijk Leerhuis komen de Griekse kerkvaders aan de orde. De titel van Bēt Drāshā

05
nov
Jozefkerk Oss
De algemene ledenvergadering van de Katholieke Vereniging voor Oecumene wordt gehouden op vrijdag 5

05
nov
Jozefkerk Oss
Op 15 november 2021 gaat onze stafmedewerker Oosterse Kerken. drs. Leo van Leijsen, met welverdiend

07
nov
Het Evangelie is een boodschap van vreugde die van generatie op generatie wordt doorgeven. De heilige

18
nov
Grote Kerk Den Bosch
Dit seizoen wordt er weer een nieuw leerhuis gehouden. In deze vijftiende aflevering van Bēt Drāshā – Oosters christelijk Leerhuis komen de Griekse kerkvaders aan de orde. De titel van Bēt Drāshā

 

 

Laatste lezersreacties:

Inloggen


 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door een
bijdrage van de Commissie Projecten in Nederland (PIN)
van de Nederlandse Religieuzen (KNR).


 

 

 

Katholieke Vereniging voor Oecumene
Emmaplein 19D 5211 VZ 's-Hertogenbosch
T:  073-7370026   M: 

KvK 51477351 - RSIN 809400698
IBAN-nummer:  NL97 INGB 0000 8019 19
IBAN-nummer:  NL73 INGB 0001 0876 28 

 

LogoWebsiteANBI