Katholieke Vereniging voor Oecumene

Athanasius & Willibrord

Publieksdag - de visioenen van Vaticanum II

1006-vaticanum-ii113807Uitgeverij Abdij van Berne Heeswijk en Stichting De Nieuwe Liefde Amsterdam hebben het initiatief genomen om op zaterdag 6 oktober 2012 een publieksdag te organiseren rond 50 jaar Tweede Vaticaans Concilie. Tevens zal als afsluiting van deze dag het boek ‘De visioenen van Vaticanum II’ gepresenteerd worden. Dit boek is tot stand gekomen onder redactie van kerkhistoricus en emeritus hoogleraar Jan Jacobs, universitair docent Muziek, Religie en Ritueel Martin Hoondert en theoloog Franck Ploum.

Symposium

Het publiekssymposium richt zich niet op het verleden, maar op de doorwerking van Vaticanum II in kerk en samenleving van vandaag. Er is ruimte voor historische feiten - in woord en beeld - , er worden toekomstperspectieven geschetst en twee generaties gaan met elkaar in gesprek. Het doel van de dag is om de visioenen van Vaticanum II opnieuw scherp neer te zetten en de actualiteit ervan zichtbaar te maken.

Programma1006 Vaticanum II Hoondert-Jacobs-Ploum

Er zijn lezingen tafelgesprekken en interviews. Te horen zijn Huub Oosterhuis, Marjet Derks, Dick Schoon. Gesprekken zijn er met Erik Sengers, Ruud Huysmans, Jozef Wissink, Abt G. Mathijssen, Martin Hoondert, Jan Jacobs. Er wordt gezongen en archiefbeelden getoond van KRO Brandpunt uitzendingen over Vaticanum II.
Dagvoorzitter is Laetitia van der Lans.
Aan het eind van de dag zal het eerste exemplaar van het boek aangeboden worden aan Mgr. H.C.A. Ernst. Tevens zal het boek te koop zijn na afloop.

Aanmelden

Deelname €30,- (incl. koffie/thee/lunch/borrel en exclusief het boek). Aanmelden via de website van De Nieuwe Liefde www.denieuweliefde.com www.denieuweliefde.com

 

Volledige Agenda >



 

Geen komend evenement!
 

 

Laatste lezersreacties:

  • Henk ten Voorde zei Meer
    Fijn dat Perspectief weer een vervolg heeft gekregen. Wel jammer dat nummer 61 niet als bladerboek... 2 weken geleden
  • Tom Buitendijk zei Meer
    Uitstekend initiatief. Niet alleen theologen maar ook inspirerende kerkleiders zijn ervoor nodig. En... vrijdag 26 januari 2024
  • Jan Schuiling zei Meer
    Dag Kees, een tip: kloosterdorpen en meer: pro-werelddorp.nl donderdag 25 januari 2024
  • keano zei Meer
    mooi vrijdag 19 januari 2024
Inloggen


 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door een
bijdrage van de Commissie Projecten in Nederland (PIN)
van de Nederlandse Religieuzen (KNR).


 

 

 

Katholieke Vereniging voor Oecumene
Emmaplein 19A 5211 VZ 's-Hertogenbosch
T:  073-7370026   M: 

KvK 51477351 - RSIN 809400698
IBAN-nummer:  NL97 INGB 0000 8019 19
IBAN-nummer:  NL73 INGB 0001 0876 28 

 

LogoWebsiteANBI