Katholieke Vereniging voor Oecumene

Athanasius & Willibrord

Community op het web

Hanneke Arts'De vereniging heeft in de toekomst zeker kansen, maar moet die in aansluiting op de behoeften die er zijn wel goed in kaart brengen.' Hanneke Arts van het bureau Webprofilering sprak op de jaarvergadering van de vereniging over de inspanningen in het voorbije jaar om met behulp van de website en de sociale media het draagvlak van de vereniging te verbreden en nieuwe leden en donateurs te werven.

'De vernieuwde website biedt alle technische mogelijkheden om de interactieve communicatie verder uit te bouwen zodat er een internet community ontstaat. Het aanbod aan items is op dit moment echter nog te schraal. Op de site dient meer content (inhoud) aangeboden te worden. Daarbij is belangrijk dat deze vanuit een persoonlijke betrokkenheid wordt gepresenteerd.' Als een goed voorbeeld noemde Hanneke Arts de bijdrage van Jakob van Wielink over de viering van de Byzantijnse liturgie, een artikel dat in enkele dagen honderden hits scoorde. Op de website kan ook een plaats ingericht worden voor interne communicatie van werkgroepen, leden en redacties. Een speerpunt in het werk van de vereniging zou kunnen zijn het faciliteren van oecumenische uitwisseling op een besloten gedeelte van de website.

Relatiebeheer

In opdracht van de vereniging en met steun van de commissie PIN van de Nederlandse relgieuzen heeft het bureau Webprofilering een belangrijke bijdrage geleverd aan de vernieuwing en modernisering van de communicatie van de vereniging. De inzet is dat deze vernieuwing zal leiden tot nieuwe belangstelling en aanwas van het dalende leden en donateursbestand. Haar presentatie over het opbouwen van een community op het web sloot Hanneke Arts af met een advies:

 • 1. onderzoek in je eigen netwerk wat de behoeften zijn en waar de kansen liggen;
 • 2. wees bereid om voor de vernieuwing je eigen kennis in te zetten en je kennissen aan te spreken en
 • 3. maak in de organisatie iemand verantwoordelijk voor het relatiebeheer.

Hebt u ideeën voor onze site of wilt u op deze aanbevelingen reageren, maak dan gebruik van onderstaand reactieformulier. Wij horen graag van u!

Volledige Agenda > 

Geen komend evenement!
 

 

Laatste lezersreacties:

 • Henk ten Voorde zei Meer
  Fijn dat Perspectief weer een vervolg heeft gekregen. Wel jammer dat nummer 61 niet als bladerboek... 5 dagen geleden
 • Tom Buitendijk zei Meer
  Uitstekend initiatief. Niet alleen theologen maar ook inspirerende kerkleiders zijn ervoor nodig. En... vrijdag 26 januari 2024
 • Jan Schuiling zei Meer
  Dag Kees, een tip: kloosterdorpen en meer: pro-werelddorp.nl donderdag 25 januari 2024
 • keano zei Meer
  mooi vrijdag 19 januari 2024
Inloggen


 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door een
bijdrage van de Commissie Projecten in Nederland (PIN)
van de Nederlandse Religieuzen (KNR).


 

 

 

Katholieke Vereniging voor Oecumene
Emmaplein 19A 5211 VZ 's-Hertogenbosch
T:  073-7370026   M: 

KvK 51477351 - RSIN 809400698
IBAN-nummer:  NL97 INGB 0000 8019 19
IBAN-nummer:  NL73 INGB 0001 0876 28 

 

LogoWebsiteANBI