Katholieke Vereniging voor Oecumene

Athanasius & Willibrord

Geest in Kunst 2014

geest in kunstRond Hemelvaart en Pinksteren is er in Eindhoven een kunstroute uitgezet: “Geest in Kunst”. In 2012 bleek deze kunstroute met een sterk oecumenisch karakter een groot succes. Een reden te meer om ook dit jaar weer een kunstroute te organiseren. In vier kerkgebouwen in de binnenstad laten kunstenaars, op uitnodiging van de Eindhovense Kerken, zien waar de Pinkstergeest toe kan leiden.

Pinksteren, het feest van de Geest, heeft te maken met creativiteit, geestdrift en inspiratie. Kunstenaars maken dat zichtbaar in hun werk dat tussen Hemelvaart en Pinksteren in vier kerken wordt geëxposeerd. De Sint-Catharinakerk, de Paterskerk, de Studentenkerk (Kanaalstraat) en de Remonstrantse kerk (Dommelhoefstraat) zijn vanaf 29 mei tot en met 9 juni van 13.00 tot 17.00 geopend. Alleen maandag 2 juni is de tentoonstelling gesloten. Toegang is vrij. In elke kerk is een routebeschrijving beschikbaar. 29 mei, 1 juni en 8 juni worden om 17.00 uur besloten met een meditatief moment in de Sint-Catharinakerk.

De kunstenaars die dit jaar aan dit project deelnemen zijn: Ignace Schretlen (Catharinakerk), Huub Bogaers en Leo Steinhauzer (Paterskerk), Julia Boix-Vives, Maria Kapteijns, Carola Mokveld, Marijke van Overbeek (Studentenkerk) en Geert Hüsstege (Remonstrantenkerk).

Oecumenisch samenwerking

Woensdag 4 juni om 16.00 uur gaat de Koptische pastoor Yoessef voor in een vesperviering samen met diakenen in de Remonstrantse kerk.

Op zaterdag 31 mei zal er van 13.00- 14.00 uur een wrokshop ‘icoonschilderen voor kinderen’ zijn in de Remonstrantse kerk.

Aan het project werken mensen mee uit de Rooms-Katholieke Kerk, de Nederlands Gereformeerde Kerk, de Evangelisch-Lutherse Gemeente, de International Baptist Church, de Koptische Kerk, de Studentenkerk, de Raad van Kerken, de Protestantse Gemeente Eindhoven, de Remonstrantse Kerk.

De Stichting voor Religie en Kunst in Eindhoven (SRKE) maakt deze kunstroute mogelijk

voor meer informatie en het volledige programma zie: www.geestinkunst.dse.nl

Volledige Agenda > 

Geen komend evenement!
 

 

Laatste lezersreacties:

 • Ben Zwartjes zei Meer
  Rob, kan ik jou bellen? Ben Zwartjes. 3 dagen geleden
 • Henk ten Voorde zei Meer
  Fijn dat Perspectief weer een vervolg heeft gekregen. Wel jammer dat nummer 61 niet als bladerboek... zaterdag 13 april 2024
 • Tom Buitendijk zei Meer
  Uitstekend initiatief. Niet alleen theologen maar ook inspirerende kerkleiders zijn ervoor nodig. En... vrijdag 26 januari 2024
 • Jan Schuiling zei Meer
  Dag Kees, een tip: kloosterdorpen en meer: pro-werelddorp.nl donderdag 25 januari 2024
Inloggen


 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door een
bijdrage van de Commissie Projecten in Nederland (PIN)
van de Nederlandse Religieuzen (KNR).


 

 

 

Katholieke Vereniging voor Oecumene
Emmaplein 19A 5211 VZ 's-Hertogenbosch
T:  073-7370026   M: 

KvK 51477351 - RSIN 809400698
IBAN-nummer:  NL97 INGB 0000 8019 19
IBAN-nummer:  NL73 INGB 0001 0876 28 

 

LogoWebsiteANBI