Tentoonstelling en lezing in IvOC te Nijmegen

IVOC EXPO1Van oktober tot en met december 2012 verzorgt het Instituut voor Oosters Christendom (IvOC) aan de Radboud Universiteit te Nijmegen een tentoonstelling over oosters christendom. In verband hiermee organiseert het ook een lezingenmiddag over de christenen in het Midden-Oosten op dinsdag 11 december a.s.

De tentoonstelling is opgesteld in 'De Verdieping', de benedenverdieping van de Centrale Bibliotheek ofwel Universiteitsbibliotheek (UB) aan de Erasmuslaan 36 op de campus van de Nijmeegse universiteit. De openingstijden zijn: ma-do 8.30-22 u; vr 8.30-20 u; za 9-17 u.

Presentatie studie oosters christendom

Met deze tentoonstelling wordt - meest middels handschriften, liturgieboeken, wetenschappelijke publicaties, foto's,IVOC EXPO3 enkele iconen en andere objecten - het oosters christendom en zijn bestudering 'binnen de academie' gepresenteerd aan een breder publiek. Het is een  informatieve kleine expositie, waarmee het Instituut voor Oosters Christendom zichzelf presenteert en het werk waar het mee bezig is.

Lezing over midden-oosters christendom

In verband met deze tentoonstelling organiseert het IvOC op dinsdag 11 december a.s. de lezingenmiddag 'Christenen in het Midden-Oosten. Wat staat er op het spel?'. Hierin zal aandacht worden besteed aan de precaire situatie van de – meestal oosterse – christenen in die regio. Deze is door de grote omwentelingen met name in Egypte en Syrië van de laatste twee kleine jaren nog verder onder druk komen te staan. Men hoopt tijdens deze middag ook te kunnen reageren op de waarschijnlijk dan kersverse keuze van de nieuwe Koptisch-orthodoxe patriarch, die voor begin december a.s. is gepland. Sprekers zijn prof. HermanTeule (christendom midden-oosten) en professor Jacques van der Vliet (koptoloog), beiden verbonden aan het IvOC en beiden wetenschappers die de regio zeer regelmatig ook bezoeken. De middag is van 14.30-16.00 uur in de lounge (eerste verdieping) van voornoemde Centrale Bibliotheek, Erasmuslaan 36. Aansluitend om 16.00 uur is er de mogelijkheid tot rondleiding door de tentoonstelling. Hierna  biedt het Instituut de bezoekers een drankje aan in de lounge.

Aanmelden bij: , of 024-3615603 (secretariaat).

Foto's:
1. Kast met tentoongestelde objecten uit oosterse kerken.
2. Banner van de tentoonstelling (gedeelte), met een afbeelding van de belangrijke Syrisch-orthodoxe heilige, Mor Severius.