Hemelvaart - Gospelviering in Breda

logo raad van kerkenweb

Op donderdag 17 mei 2012, op Hemelvaartsdag, organiseert de Bredase Raad van Kerken in de Grote kerk een Gospelviering. De aanvang van deze kerkdienst is om 11.30 uur. De toegang gratis. Na de prachtige, drukbezochte Gospelvieringen van de afgelopen jaren zal de Bredase Raad van Kerken dit jaar opnieuw een kerkdienst op Hemelvaartsdag organiseren.

Gospelkoor Share

De viering zal dit jaar worden opgeluisterd door het Gospelkoor Share, een koor dat in de afgelopen jaren o.a. met Gospelkoor SharewebDenise Jannah, Edsilia Rombley en Linda Wagenmakers heeft opgetreden. In Breda zullen ze optreden met de zangeres Dian Denneboom (Dian D.) en haar combo. Dian is een goede bekende op de Black Gospel Festivals, maar treedt binnenkort bijvoorbeeld ook op tijdens de Meulenfeesten in Etten Leur. Ze is een  hartverwarmende persoonlijkheid met een jazzy soulstem, die je laat voelen wat ze zingt. Tijdens de viering zal ook het orgel worden ingezet om een enkele keer de gospel- en Jazzmuziek te ondersteunen. Het orgel wordt bespeeld door Aart  Bergwerff.

On my way

De viering heeft dit jaar het thema ‘On my way’ en zal worden voorgegaan door Bredase voorgangers uit verschillende kerkelijke tradities. De dienst begint om 11.30 uur. De afgelopen jaren hebben we ervaren hoe bijzonder het is om samen met Christenen uit allerlei kerken samen te komen in een sfeer van Jazz en Gospel. De sfeer van muziek, zang en tekst maakt dat de aanwezigen zich één kunnen voelen.

(Bron: Raad van Kerken Breda)