The Passion in Rotterdam succesvol spektakelstuk

Op witte donderdag werd in Nederland voor het tweede jaar op rij the Passion uitgevoerd.  Rotterdam vormde dit keer het decor van het muzikale spektakelstuk. Meer dan 15.000 mensen verzamelden zich op het Willemsplein aan de voet van de Erasmusbrug. De t.v. uitzending werd door 1,7 miljoen mensen gevolgd.

De hoofdrollen in het verhaal werden door bekende artiesten vertolkt. Danny de Munk speelde de rol van Jezus, Frans Bauer was Petrus en Berget Lewis nam de rol van Maria op zich. Philip Freriks trad op als verteller.

De uitvoering van de Passion was aanleiding tot persoonlijke gesprekken en standpuntbepalingen. Op radio en tv spraken de artiesten onbevangen over hun motivatie om mee te doen. In De Wereld Draait Door zei Danny de Munk dat hij dankbaar was en het een eer vond om mee te doen.  Frans Bauer benadrukte dat er oprecht plezier in had om een rol in dit stuk te mogen spelen.

De Passion is een samenwerkingsverband tussen de omroepen EO en RKK, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms-katholieke Kerk en de gemeente Rotterdam.

Bekijk The Passion in Rotterdam

Bekijk interview met Danny de Munk (Jezus) en Berget Lewis (Maria) en Frans Bauer (Petrus)