Koninklijke onderscheiding voor bestuurslid Christien van den Heuvel

IMG 3594 2Bestuurslid en oud-penningmeester, mw. Christien van den Heuvel-van Maarseveen, was stomverbaasd toen afgelopen vrijdag burgemeester Jan van Zanen belde met de medeling dat het de koning behaagde om haar een koninklijke onderscheiding te verlenen. Christien van den Heuvel was tot voor kort penningmeester van de Katholieke Vereniging voor Oecumene. Tot het einde van dit jaar blijft zij aan als lid van het bestuur.

IMG 3594Christien van den Heuvel trad aan als penningmeester in 2010 en is door haar deskundigheid, maar ook door haar optimisme en vertrouwen van grote betekenis voor de Katholieke Vereniging voor Oecumene. Mede dankzij haar inspanningen op het gebied van de fondswerving heeft de Vereniging financieel de zaken op orde kunnen houden. Bestuur en medewerkers zijn dan ook heel blij met deze koninklijke onderscheiding voor Christien van den Heuvel en feliciteren haar van harte.

In de huidige omstandigheden verliep de bekendmaking en huldiging anders dan in andere jaren. Het opspelden van het lintje zal pas plaatsvinden als de corona-crisis voorbij is. Maar desalniettemin was het in de Zandhofsestraat in Utrecht nu al groot feest. De vlag ging uit, de buurt snelde met potten en pannen toe, oranje tompoucen werden gedeeld en krant en t.v. waren ter plaatse om dit alles vast te leggen.

Het Algemeen Dagblad deed uitgebreid verslag van het buurtfeest en maakte een interview met Christien van den Heuvel.