Geef Syrië niet op!

02a jongetje in Oost Aleppo KLEINSyrië kent vanaf maart 2011 een burgeroorlog die catastrofaal is voor het land. Christenen proberen de nood te lenigen waar ze kunnen.

Bijzondere reis

April jl. was Geert van Dartel, directeur van de Katholieke Vereniging voor Oecumene, enkele dagen in Syrië. Dankzij enkele fondsen en bijdragen van parochies, leden en donateurs heeft de Katholieke Vereniging voor Oecumene Caritas Aleppo en enkele andere diaconale projecten in Syrië ondersteund. Al langer wilde hij naar Syrië toe om de mensen te leren kennen en de situatie met eigen ogen te zien. In zijn artikel doet hij verslag

van deze bijzondere reis.

 

 

Overige artikelen in Pokrof

06 aleppo 2 KLEIN

Dolf Bruinsma bespreekt het ‘Boek over de vrijheid’ van de begin dit jaar overleden Russisch-orthodoxe priester van Amsterdam, vader Sergei Ovsiannikov. Heleen Murre-van den Berg geeft vanuit haar bezoek aan het Midden-Oosten en de contacten in Libanon met Syrische christenen een overzicht van hun situatie in Syrië. De meditatie gaat over de ook in het Oosten bekende, legendarische heilige Christoffel. Johan Meijer haalt goede herinneringen op aan een uitmuntend Orthodox liturgist, vader Alexander Schmemann. Paul Baars schrijft over een bijzondere Russische priestermonnik, die leefde in de Sovjet-periode, archimandriet Boris Choltsjev. Met een bespreking van de nieuwe Oriente Cattoliico, een signalement van het pas verschenen Handboek Oosters christendom en de rubriek ‘Byzantijnse liturgie’ besluit deze editie.

2018 3

 

 

 

 

 

 

Foto's (G. van Dartel)
- Jongetje op straat in Oost-Aleppo, Syrië
- Verwoest stadsdeel op de voormalige frontlijn in Aleppo
.