Katholieke Vereniging voor Oecumene

Athanasius & Willibrord

Studiedag over iconen als Evangelieverkondiging, 28 maart

22 icoon aankondiging bij studiedag 28 maartOp zaterdag 28 maart vindt in Hernen (bij Nijmegen) op het kasteel een studiedag plaats onder de titel «Heden: de Blijde Boodschap van vreugde!» Iconen als eigentijdse geloofsverkondiging.
Drie icoonschilders uit Nederland en Vlaanderen, orthodox en katholiek, verzorgen zowel (achter elkaar) een lezing als (alle drie gelijktijdig) een workshop/meditatie in een spannend dagprogramma.

Aan het woord komen op 28 maart de icoonschilders Geert Hüsstege, Ioanna Bannink en Joris van Ael. De dag is voor schilders en niet-Unknown painter Luke Paints the Icon of the Mother of God Hodegetria WGA23494schilders, kenners en niet-kenners, kortom voor iedereen die gefascineerd is door iconen als 'verbeelding' van Gods onuitsprekelijk en onafbeeldbaar Mysterie.

Samenwerking

De dag is een samenwerking tussen het atelier Hüsstege Iconen, de Katholieke Vereniging voor Oecumene en de A.A. Brediusstichting. Van deze instellingen willen, samen met de icoonschilders, respectievelijk Angelique Hüsstege-Schilder, Geert van Dartel, Leo van Leijsen en Victoria van Aalst de studiedag tot een geslaagde dag voor u maken.

Spannend programma

Er is door hen een gevarieerd en spannend programma samengesteld. Dit programma vindt u in uitgebreide vorm met een click op deze link. De studiedag vindt plaats van 10.30 uur tot ongeveer 17.00 à 17.30 uur. Hartelijk welkom! Hopelijk tot ziens op 28 maart a.s.

Foto's:
- Aankondiging aan de Moeder Gods (Maria Boodschap), een icoon van Geert Hüsstege>
- Sint-Lukas was behalve evangelist (= Blijde Boodschap-verkondiger) volgens de traditie ook de eerste icoonschilder. (Oude icoon van een anonieme schilder, foto: Wikimedia Commons)

Volledige Agenda > 

Geen komend evenement!
 

 

Laatste lezersreacties:

 • Maarten de Boer zei Meer
  het dopen als baby is nergens terug te vinden in de bijbel. Het proces van sterven en opstaan in... 2 weken geleden
 • Maarten de Boer zei Meer
  ekklesia21.weebly.com 2 weken geleden
 • emma zei Meer
  hoii ik ben als baby katholiek gedoopt nu sinds anderhalf jaar ben ik bekeerd naar orthodox kan ik... zondag 13 augustus 2023
 • Astrid zei Meer
  Zijn jullie ook duurzaam? Bijvoorbeeld ook in groene energie investeren? maandag 19 juni 2023
Inloggen


 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door een
bijdrage van de Commissie Projecten in Nederland (PIN)
van de Nederlandse Religieuzen (KNR).


 

 

 

Katholieke Vereniging voor Oecumene
Emmaplein 19A 5211 VZ 's-Hertogenbosch
T:  073-7370026   M: 

KvK 51477351 - RSIN 809400698
IBAN-nummer:  NL97 INGB 0000 8019 19
IBAN-nummer:  NL73 INGB 0001 0876 28 

 

LogoWebsiteANBI