Column: Oecumene op maandag

hendromVanaf 1 september is op het web wekelijks de column "Oecumene op maandag" te lezen over oecumenische zaken. Initiaitefnemer en auteur is Hendro Munsterman, rooms-katholiek theoloog die systematische theologie doceert aan de Université Catholique de Lyon en aan de internationale dominicaanse universiteit Domini.

De column die vandaag online ging is gewijd aan de oecumenische dialoog tussen katholieken en orthodoxen over het pausschap. Vandaag begint in de Jordaanse hoofdstad Amman een nieuwe gespreksronde tussen katholieke en orthodoxe theologen over dit onderwerp. Verschil in opvatting over het pausschap is één van de theologische hindernissen in de verhouding tussen katholieken en orthodoxen op de weg naar het herstel van volledige kerkelijke gemeenschap.

Eerder deze maand publiceerde Hendro Munsterman reeds een column over 'Gerommel in de Duitse oecumene' rond de herdenking van het begin van de Reformatie en een column over het feest van Maria Geboorte.

Munsterman beschikt over een grondige kennis van oecumenische vraagstukken en weet deze op toegankelijke en prikkelende wijze voor het voetlicht te brengen.