'Gevangen in kruisvuur' - uitdagingen voor christenen na de Arabische Lente

Exterieur OVERZICHT VOORGEVELS - Amsterdam - 20277463 - RCEChristenen in het Midden Oosten verkeren al jaren in een benarde positie. Na de Arabische Lente is die positie er niet beter op geworden. Op woensdag 11 juni a.s. organiseert het Ministerie van Buitenlandse hierover een lezing en debat in de Grote Zaal van de Rode Hoed, Keizersgracht 102 in Amsterdam. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot circa 21.30 uur met aansluitend een borrel. De poster waarop de bijeenkomst wordt aangekondigd toont agonie en wanhoop

Michael Wahid Hanna, Shahir George en Rajaa Altalli zullen hun visie op het onderwerp geven en deelnemen aan een paneldiscussie.

Dr. Michael Wahid Hanna is een gerenommeerd Midden-Oosten expert bij de denktank The Century Foundation. Hanna heeft uitgebreid gepubliceerd in Foreign Policy, Time en New York Times waar hij o.m. schreef over de positie van christenen, internationale veiligheid en Amerikaans beleid in het Midden-Oosten.

Mw. Rajaa Altalli is een christen uit Syrië en politiek-mensenrechtenactivist. Als medeoprichtster van het Center for Civil Society and Democracy in Syria (CCSDS) werkt ze in een netwerk van Syrische activisten op het gebied van media, organisatieontwikkeling, empowerment van vrouwen, en transparantie.

Dr. Shahir George is Koptisch christen en mensenrechtenactivist uit Egypte en medeoprichter van de politieke partij Misr Al-Hurriya (Vrij Egypte). Momenteel werkt hij voor het Egyptian Initiative for Personal Rights en zet zich onder andere in voor godsdienstvrijheid in Egypte.

U kunt zich aanmelden via onder vermelding van ‘Lezing 11 juni’. Gelieve hierbij aan te geven met hoeveel personen u komt. De lezing is gratis toegankelijk.

De vorige Henriëtte van Lynden 'From Arab spring to nuclear winter?' lezing is te bekijken via http://www.youtube.com/watch?v=cjFusdC2pAQ.