Katholieke Vereniging voor Oecumene

Athanasius & Willibrord

Cultuur, kunst, muziek en talen in jaarprogramma Brediusstichting

contact-kasteel-hernenDe A.A.Brediussichting in Hernen biedt in de eerste helft van 2014 weer een gevarieerd programma aan van lezingen en studiebijeenkomsten op het brede terrein van het Oosters christendom. In het programma is veel aandacht voor kunst, cultuur en de talen van het Oosten. Ook worden er verschillende concerten gehouden en wordt een icoonschildercursus aangeboden. Het hele halfjaarprogramma van de Brediusstichting vindt u hier

 

Intensieve cursus icoonschilderenopdracht20detailkopie

In het programma neemt de icoonschildercursus onder leiding van de Roemeense icoonschilder Cristinel Ioan Pâslaru een bijzondere plaats in. Al meer dan 25 jaar organiseert de A.A. Brediusstichting eenmaal per jaar een intensieve cursus icoonschilderen. Sinds enkele jaren wordt deze cursus gegeven door de uit Iaşi, Roemenië, afkomstige icoonschilder Cristinel Ioan Pâslaru.

Cristinel Pâslaru kreeg zijn opleiding tot icoonschilder in de Byzantijnse traditie aan de Faculteit voor Theologie in Iaşi. Sinds 2000 zet hij zich als icoonschilder in voor de oecumene. Pâslaru schildert iconen in opdracht van kerken en kloosters in Roemenië en Engeland, werkt als traditioneel icoonschilder voor het St. Mina Publishing House en voor het iconenatelier van de h. Lukas in het klooster van de Drie Hiërarchen in Iaşi. Ook schildert hij iconen in opdracht van privépersonen. Zijn werk is regelmatig te zien op tentoonstellingen, o.a. in Nederland. Hij geeft cursussen icoonschilderen in Roemenië, Engeland en Nederland.

Hemelvaart van profeet Elia

Thema voor de te schilderen icoon is 'De Hemelvaart van de profeet Elia". De cursisten worden op vrijdag 13 juni tussen 17.00 en 18.00 uur verwacht voor de eerste kennismaking en de voorbereiding op de cursus. Op 20 juni wordt de cursus rond 19.00 uur na de avondmaaltijd afgesloten.

De cursus icoonschilderen 2014 kan doorgang vinden bij een minimum aantal deelnemers van acht.

Informatie en reserveren: tel.0487-531387 of mail:

 

 

 

Volledige Agenda > 

Geen komend evenement!
 

 

Laatste lezersreacties:

 • Jo Gerrits, 22 jan 2... zei Meer
  Ik ontvang geen vertificatiecode, waarom niet? 2 weken geleden
 • fiona manuela zei Meer
  kan iemand mij vertellen hoe ik met nico sarot in contact kan komen, ik heb vroeger jaren met hem... 2 weken geleden
 • Martin Los lid hoofd... zei Meer
  Mooie gedachtenis woensdag 18 januari 2023
 • Orthodox zei Meer
  Dag Dirk, het is zeker mogelijk om je te laten dopen in een orthodoxe kerk. neem hiervoor contact op... donderdag 12 januari 2023
Inloggen


 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door een
bijdrage van de Commissie Projecten in Nederland (PIN)
van de Nederlandse Religieuzen (KNR).


 

 

 

Katholieke Vereniging voor Oecumene
Emmaplein 19A 5211 VZ 's-Hertogenbosch
T:  073-7370026   M: 

KvK 51477351 - RSIN 809400698
IBAN-nummer:  NL97 INGB 0000 8019 19
IBAN-nummer:  NL73 INGB 0001 0876 28 

 

LogoWebsiteANBI