Katholieke Vereniging voor Oecumene

Athanasius & Willibrord

Instituten KNR organiseren studiedag over Nieuwe Evangelisatie

KNRLogoDe Bisschoppensynode van vorig jaar, de viering van het 50ste jaar van de opening van het tweede Vaticaans Concilie en recente uitspraken van paus Franciscus etaleren het thema van de 'nieuwe evangelisatie' als een centrale opgave van de kerk. De Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) sloot hierop aan met de keuze voor haar jaarthema 2012: 'Welkom zijn zij die goed nieuws verkondigen; religieuzen en de nieuwe evangelisatie.'

De 'nieuwe evangelisatie' wil een vernieuwende visie zijn op de relatie tussen geloof, gemeenschap en wereld. Het evangelie wordt benadrukt als inspiratiebron om geloof, hoop en liefde met elkaar te delen en om daarvan te getuigen binnen en buiten de kerkgemeenschappen. Van groot belang is tevens de dialoog van de kerk met de cultuur, met de ervaringen van mensen en met de verschillende religies.

Uitdaging voor religieuze instituten

Voor religieuze instituten roept de nieuwe evangelisatie verschillende vragen op, zoals: Wat is 'nieuw' aan de nieuwe evangelisatie? Hoe verhoudt de nieuwe evangelisatie zich tot de missievernieuwing, die op gang is gebracht door het tweede Vaticaans Concilie?

De studiedag van de Commissie Overleg Instituten (COI) gaat in op deze en aanverwante vragen. Vanuit de traditie en de werkvelden van religieuze instituten en vanuit de scepsis die daar soms bestaat ten aanzien van de 'nieuwe evangelisatie', bieden de inleiders stof tot reflectie.

Deelname

Opgave voor deelname (liefst) per mail aan of per post aan KNR, t.a.v. mw S. Hobeijn, Postbus 111, 5201 AC 's-Hertogenbosch. Zo spoedig mogelijk, maar in elk geval vóór 15 oktober 2013. Aan het bijwonen van de studiedag zijn geen kosten verbonden. De lunch wordt u aangeboden door de KNR.

Zie het volledige Programma

 

Volledige Agenda >



 

Geen komend evenement!
 

 

Laatste lezersreacties:

  • Henk ten Voorde zei Meer
    Fijn dat Perspectief weer een vervolg heeft gekregen. Wel jammer dat nummer 61 niet als bladerboek... 6 dagen geleden
  • Tom Buitendijk zei Meer
    Uitstekend initiatief. Niet alleen theologen maar ook inspirerende kerkleiders zijn ervoor nodig. En... vrijdag 26 januari 2024
  • Jan Schuiling zei Meer
    Dag Kees, een tip: kloosterdorpen en meer: pro-werelddorp.nl donderdag 25 januari 2024
  • keano zei Meer
    mooi vrijdag 19 januari 2024
Inloggen


 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door een
bijdrage van de Commissie Projecten in Nederland (PIN)
van de Nederlandse Religieuzen (KNR).


 

 

 

Katholieke Vereniging voor Oecumene
Emmaplein 19A 5211 VZ 's-Hertogenbosch
T:  073-7370026   M: 

KvK 51477351 - RSIN 809400698
IBAN-nummer:  NL97 INGB 0000 8019 19
IBAN-nummer:  NL73 INGB 0001 0876 28 

 

LogoWebsiteANBI