Katholieke Vereniging voor Oecumene

Athanasius & Willibrord

Vaticaan ontbiedt ambassadeurs vanwege Syrië

vaticaanstadKardinaal-staatssecretaris Tarcisio Bertone heeft alle ambassadeurs die bij de Heilige Stoel zijn geaccrediteerd opgeroepen om morgenochtend aanwezig te zijn bij een bijeenkomst waarin uitleg wordt geboden aan de Dag van Gebed en Vasten voor vrede in Syrië op 7 september. Deze dag werd afgelopen zondag door paus Franciscus afgekondigd.Bisschoppenconferenties


Het Vaticaanse persbureau liet vanmiddag weten dat het Staatssecretariaat contact heeft opgenomen met alle bisschoppenconferenties van de wereld zodat alle katholieke leiders worden geïnformeerd over de instructies met betrekking tot dit pauselijk initiatief.

Gebedswake op Sint-Pietersplein

In Rome krijgt de Dag van Gebed en Vasten onder meer vorm door een wake op het Sint-Pietersplein. Die begint zaterdagavond om 19.00 uur en eindigt middernacht. Omroep RKK zal de tv-registratie van deze bijeenkomst rechtstreeks uitzenden op zijn website.

Gisteren riep de Amerikaanse Bisschoppenconferentie (USCCB) de katholieken in de VS op het Congres ertoe te bewegen tegen militaire interventie in Syrië te stemmen. President Obama besloot zijn plan om Syrië aan te vallen voor te leggen aan de federale volksvertegenwoordiging. Volgens de Amerikaanse regering is het Syrische bewind van president Assad verantwoordelijk voor het gebruik van chemische wapens. Obama wil het bewind daarvoor straffen.

Nachtwake in Amsterdamaanbidding amsterdam

Afgelopen week is er in het oecumenische Sint-Jakobusklooster in Qatar (Syrië) een eucharistische aanbidding opgestart "tegen het kwaad van de oorlog en het terrorisme", zo laat deze religieuze communiteit weten. De Vlaamse norbertijn Daniël Maes, prior van het klooster, zegt dat "gebed en aanbidding van het Allerheiligste krachtige wapens zijn".

De kerk van Onze Lieve Vrouw aan de Amsterdamse Keizergracht wil zich bij het initiatief van pater Maes aansluiten. Bij aanvang van de Dag van Gebed en Vasten (van vrijdagavond tot zaterdagochtend) vindt daar een eucharistische nachtwake voor Syrië plaats. RKK Kruispunt Radio zal daar verslag van doen.

Bron rkk.nl 

Volledige Agenda >



 

Geen komend evenement!
 

 

Laatste lezersreacties:

  • Henk ten Voorde zei Meer
    Fijn dat Perspectief weer een vervolg heeft gekregen. Wel jammer dat nummer 61 niet als bladerboek... 6 dagen geleden
  • Tom Buitendijk zei Meer
    Uitstekend initiatief. Niet alleen theologen maar ook inspirerende kerkleiders zijn ervoor nodig. En... vrijdag 26 januari 2024
  • Jan Schuiling zei Meer
    Dag Kees, een tip: kloosterdorpen en meer: pro-werelddorp.nl donderdag 25 januari 2024
  • keano zei Meer
    mooi vrijdag 19 januari 2024
Inloggen


 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door een
bijdrage van de Commissie Projecten in Nederland (PIN)
van de Nederlandse Religieuzen (KNR).


 

 

 

Katholieke Vereniging voor Oecumene
Emmaplein 19A 5211 VZ 's-Hertogenbosch
T:  073-7370026   M: 

KvK 51477351 - RSIN 809400698
IBAN-nummer:  NL97 INGB 0000 8019 19
IBAN-nummer:  NL73 INGB 0001 0876 28 

 

LogoWebsiteANBI