Fakkelwandeling Kloosterhof

kloosterhofIn de Gebedsweek voor de Eenheid nodigt de werkgroep Ontmoeting en Gesprek op 22 januari uit voor een wandeling door de met fakkels verlichte Kloosterhof in Wijk bij Duurstede. De wandeling gaat om beide kerkgebouwen heen. Iedereen is welkom en kan gratis deelnemen. Het motto van de gebedsweek is Wandelen met God en ontleend aan Micha 6,8. 

Om 19.45 uur staat de koffie klaar in de Corneliszaal van het Prinsenhuis (achteringang vanuit de Kloosterhof, Klooster Leuterstraat 37 te Wijk bij Duurstede). Om 20.00 uur is daar een korte inleidende gebedsbijeenkomst, waarin ieder een paar bezinningsvragen meekrijgt bij een tekst van de profeet Micha.

Inspirerend

Daarmee begint de wandeling twee aan twee. Men kan wandelen in de met fakkels verlichte Kloosterhof of om de twee kerkgebouwen heenlopen met fakkels, om hen symbolisch te verbinden. Onderweg kun je inspiratie opdoen, bijvoorbeeld door de fakkels, een gesprekspartner, het Jezusbeeld, het kruis of de hemelboom. De wandeling eindigt met een gezamenlijk moment van gebed en lied bij het kruis in de Kloosterhof.

Glühwein in Prinsenhuis

Daarna is er glühwein, koffie en iets lekkers in het Prinsenhuis. Deze fakkelwandeling wordt georganiseerd door de werkgroep ontmoeting&gebed, in overleg met het Beraad van Kerken, in het kader van de jaarlijkse Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen. Het thema van die week is dit jaar 'Wandelen met God'. Genoemde tekst van Micha staat in deze gebedsweek wereldwijd centraal. Bij slecht weer is er een aangepast programma. Inlichtingen: tel. 0343-576946, . Meer over de Kloosterhof: www.johannesdedoper.net/kloosterhof