Special Overeen rond Willibrordzondag

mgr.de KorteDeze week kwam het nieuwe nummer van Overeen uit. Hierin veel aandacht voor het thema van Willibrordzondag: Elkaar tot zegen. Leo van Leijsen gaat in op de betekenis van 'zegenen' in de Bijbel, Mgr. dr. Gerard de Korte doet in zijn bijdrage een appèl op katholieken en protestanten om de hoop levend te houden. Dan kunnen ze elkaar tot zegen zijn.

In hetzelfde nummer een interview met v. Hildo Bos, priester van de Russisch Orthodoxe Kerk in Amsterdam. Hij stelt dat orthodoxe, katholieke en protestantse kerken veel van elkaar kunnen leren en ook van elkaar geleerd hebben. Ds. Sophie Bloemert legtaan de hand van een voorbeeld uit hoe katholieken en protestanten elkaar tot zegen zijn. Maar het begint met de bereidheid ons naar elkaar toe te wenden. Als die bereidheid er is, kunnen er  veel bloemen bloeien.

Jaar van het Geloof

Met de opening van het Jaar van het Geloof begint volgende week in Rome de Synode over Evangelisatie. In Overeen gaat dr. Kees van Vliet in op de oecumenische uitdagingen van het Jaar van het Geloof. Er zijn volop mogelijkheden om hieraan in oecumenisch verband gestalte te geven.

Wij kiezen voor Eenheid

Eén van die mogelijheden is de manifestatie Wij kiezen voor eenheid die op 6 oktober in Den Haag plaatsvindt. Kees Slijkerman licht de achtergronden en het belang van de manifestatie toe.

Naar Overeen