Protest Grieks-Orthodoxe aartsbisschop tegen Israëlische acties

jeruzalem
 
De Grieks-Orthodoxe aartsbisschop van Jeruzalem Sebastia Atallah Hanna, heeft  Israëlische acties in bezet Jeruzalem in het kader van de Joodse feestdagen aan de kaak gesteld. In een persverklaring uitgebracht op donderdag 12 april 2012, heeft aartsbisschop Hanna daar tegen geprotesteerd.
 
 
"...tijdens deze dagen waarin wij leven in een week van de pijn ter  voorbereiding op Pasen, 

Atallah2waren we er getuigen van dat de Israëlische autoriteiten het verkeer van mensen beperkten, van het sluiten van de deuren naar Jeruzalem, en van het beletten van het verkeer, met name van en naar de Jaffa Gate [Bab al-Khaleel] waar zich de patriarchaten en kerken bevinden".  De aartsbisschop voegde er aan toe: "Naast de lokale bevolking, met inbegrip van christenen die hun feesten vieren, lijden bezoekers aan de Heilige Stad tijdens dit heilige seizoen door deze acties, die veel mensen die toegang hebben tot de Kerk van de Opstanding en die het verkeer van gelovigen – met inbegrip van geestelijken van alle niveaus en rangen - beperken."

 

Bezoek aan Nederland

Aartbisschop Atallah Hanna zal op uitnodiging van Kairos Palestina Nederland van 3 tot 6 september samen met twee andere kerkleiders - de Evangelisch-Lutherse predikant dr. Mitri Raheb en de kanselier van het (RK) Latijnse Patriarchaat mgr. William Shomali Nederland bezoeken. Ze  zullen spreken met Nederlandse kerkelijke en politieke autoriteiten en plaatselijke gemeenschappen van Palestijnse en andere Oosterse christenen ontmoeten.
 
(Bron: Kairos Nederland)