Gebedsweek voor de eenheid bij Chemin Neuf

Visuel InstaUnité2 NLVoor de gebedsweek voor de eenheid onder de christenen, die zoals elk jaar in de hele wereld van 18 tot 25 januari zal plaatsvinden (Nederland 17-24 januari), zullen we op ons You Tube channel dagelijks het "Gebed voor de Eenheid" laten zien, geïnspireerd door Abbé Paul Couturier en dagelijks gebeden in de Gemeenschap Chemin Neuf.

Elke ochtend vanaf 8:00 uur wordt er een korte inleiding van 5 minuten online geplaatst. Pater Laurent Fabre, stichter van onze Gemeenschap, Zr. Anne-Cathy Graber (hoogleeraar oecumene aan Centre Sèvres), maar ook Aartsbisschop Justin Welby (Primaat van de Anglikaanse kerk) zullen ons inzichten geven: Welk beeld had Jezus van zijn discipelen voordat hij zijn lijdensweg beleefde, en waarom drong hij aan op de band van eenheid en vrede tussen hen? Kunnen we echt hopen op eenheid als sommige scheidingen eeuwenlang hebben geduurd? Wat zijn de huidige bouwplaatsen en de verschillende eenheidsmodellen? Hoe heeft de Heilige Geest ons de afgelopen decennia verrast?

Elke middag, vanaf 14.00 uur, zullen er getuigenissen zijn van verschillende agenten van de eenheid: geloofsverbindende paren, theologen, mannen en vrouwen die andere kerken dan hun eigen kerk dienen, missionarissen van de verzoening, allemaal uit verschillende kerken en verschillende landen.

Alle bijdragen zijn ondertiteld in 15 talen. (Gelieve op YouTube ondertitels te selecteren in de taal van uw keuze).

De filmserie is geproduceerd door de Gemeenschap Chemin Neuf via het internationale gebedsnetwerk "Net voor God".

Meer informatie over dit initiatief vindt u op de website van Chemin Neuf. Die vindt u hier