Bijeenkomsten Bēt Drāshā – Oosters christelijk Leerhuis najaar 2020

540x840Bēt Drāshā 2020 gaat door, met inachtneming van de 1,5 meter afstand, maar wel met een iets andere opzet dan in de vorige jaren.

Bēt Drāshā neemt voor zijn bijeenkomsten in het najaar van 2020 een boek tot uitgangspunt. Wegens de coronacrisis was het niet mogelijk een reader samen te stellen. Wij zullen het boek lezen 'Wij geloven. Rooms-katholiek en protestant: één geloof. De geloofsbelijdenis van Nicea/Constantinopel uitgelegd door Bram van de Beek en Herwi Rikhof'. Het is een boek, gezamenlijk geschreven door een protestant en een katholiek. Het boek legt de geloofsbelijdenis uit die in vrijwel alle kerken ter wereld geaccepteerd wordt.

Tekst uit het christelijk Oosten

De geloofsbelijdenis van Nicea/Constantinopel is een tekst die werd vastgelegd op twee concilies (325 en 381) in het Overzicht van de westgevel s Hertogenbosch 20381315 RCEchristelijke Oosten. Het boek behandelt echter niet het christelijke Oosten op een centrale manier, wel een enkele keer op onderdelen. Tijdens het lezen van het boek zullen we proberen extra teksten ernaast te leggen die uit de Oosterse Orthodoxie stammen.

Geschiedenis en actualiteit

We lezen de te behandelen gedeelten van het boek steeds thuis, die dan op de avond zelf worden besproken. Het boek gaat zowel in op de geschiedenis als op de vraag: wat kan het betekenen voor ons?

Gegevens

Locatie: Grote Kerk (Protestantse Gemeente ’s-Hertogenbosch), Kerkstraat 20, 5211 KG ’s-Hertogenbosch (in centrum: bereikbaar met auto, bus of vanaf station te voet).
Data: donderdagen 17 september, 8 oktober, 29 oktober, 19 november en 10 december.
Tijd: 19.45-22.15 uur.
Kosten: € 60,-- (incl. koffie/thee).
Benodigdheden: Wij geloven. Rooms-katholiek en protestant: één geloof. De geloofsbelijdenis van Nicea/Constantinopel uitgelegd door Bram van de Beek en Herwi Rikhof. KokBoekencentrum Uitgevers, Utrecht 2019. Dit boek dient u zelf te voren aan te schaffen. Wacht u daarmee totdat u bericht hebt gekregen dat het leerhuis 2020 bij voldoende aanmeldingen zeker doorgang zal vinden.
Opgeven (max. 17 deelnemers): . U ontvangt bij opgave een factuur.
Bēt Drāshā-team: ds Paul van der Waal, Aline Verbaas en Leo van Leijsen

Foto's:
- Voorkant van 'Wij geloven'.
- De Grote Kerk in Den Bosch, waar het leerhuis plaatsvindt. (Foto: Wikipedia)