Nederlandse vertaling van boek over interreligieuze dialoog

16 10 2015 NL In Dialoog omslag page 001 1Vandaag verschijnt de Nederlandse vertaling van het boek “In dialogue with people of other religions and philosophies”. Sinds de presentatie van de Engelstalige editie op 9 juni j.l. vond het boek met succes zijn weg in de wereldkerk. Op veler verzoek vanuit onder meer parochies, scholen, samenwerkingsprojecten en dialooggroepen brengt de Bisschoppenconferentie nu een Nederlandse vertaling uit.

In het boekgaat auteur Berry van Oers in op de fundamenten, de doelen, de plaatsen, de varianten en de praktijk van dialoog en samenwerking van christenen met moslims, hindoes en boeddhisten gezien vanuit de Rooms-Katholieke Kerk. Hij bestudeerde daartoe belangrijke Vaticaanse documenten die verschenen zijn op het gebied van de interreligieuze dialoog in de voorbije 50 jaar, van paus Paulus VI tot en met paus Franciscus.

NL In Dialoog omslag page 001 150 jaar Nostra Aetate

Het boek sluit aan bij de wereldwijde herdenking van de 50-ste verjaardag van de historische verklaring Nostra aetate op 28 oktober over de baanbrekende nieuwe positieve houding van de Rooms-Katholieke Kerk ten aanzien van andere godsdiensten en levensbeschouwingen. ‘Bovendien roepen de spanningen in de samenleving om dialooginitiatieven. We hopen dat het boek leidt tot en ondersteuning geeft aan dialoog en samenwerking vanuit verschillende niveaus in de Kerk en zeker ook daarbuiten’, aldus Van Oers die al een kwart eeuw in opdracht van de Bisschoppenconferentie actief is op dit terrein.

Waardering

De Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog te Rome spreekt waardering uit voor het boek en noemt het initiatief van de Nederlandse Bisschoppenconferentie tot uitgave ervan hoogst belangwekkend en wenst het veel succes toe.
‘Het is te hopen dat door lezing en verdieping van de inhoud van deze publicatie de lezers meer geneigd zijn om de interreligieuze dialoog te promoten. De Katholieke Kerk is er van overtuigd dat ‘dialoog niet een optie is maar een vitale noodzakelijkheid waarvan in hoge mate onze toekomst afhangt’ (Benedictus XVI, 25-9-2006). Begonnen vijftig jaar geleden met de verklaring Nostra aetate gaat ze door op het pad van respect en vriendschap aangemoedigd door Paus Franciscus’. From The Vatican 2015, Pontifical Council for Interreligious Dialogue.

Lees hier een uitgebreid interview met de auteur.

Bestelwijze

 Het boek ‘In dialoog met mensen van andere godsdiensten en levensbeschouwingen’ telt 160 bladzijden, is een uitgave van het SRKK, Utrecht, ISBN-EAN 978-90-824431-0-3

Het kost € 10,- (exclusief verzendkosten) en is als volgt te bestellen:

Per e-mail: stuur een mail naar met in het bericht uw naam en volledige adresgegevens plus de titel van het boek. Per post: via Bisdom Breda, Postbus 90.189, 4800 RN Breda.