Katholieke Vereniging voor Oecumene

Athanasius & Willibrord

Vrijwilliger worden

U kunt het werk van de Katholieke Vereniging voor Oecumene steunen door lid te worden of door een eenmalige of regelmatig terugkerende donatie te doen.

Wilt u liever heel concreet meewerken aan het realiseren van de doelstellingen van de vereniging? Dat is mogelijk. Wij zijn regelmatig op zoek naar vrijwilligers.

In het kader van een verbreding van de huidige website, hebben wij momenteel een viertal opstaande vacatures, waar we u graag op attent willen maken. Daarnaast zijn we op zoek naar een notulist.

 

Huidige vacatures

Momenteel hebben we de volgende vacatures:

De website gaat veranderen!

Naast het gebruikelijke oecumenische nieuws dat onze website momenteel biedt zullen in de toekomst meer bijdragen worden aangeboden die op een aantrekkelijke en vermakelijke manier meer inzicht geven in de oecumene en de oecumenische beweging. Te denken valt hierbij aan interviews, reisverslagen en multimediabijdragen over oecumenische thema's. Daarbij staan conctete mensen en hun passie voor de oecumene centraal.

Omdat het huidige team van medewerkers deze plannen niet alleen kan realiseren, is de vereniging op zoek naar vrijwilligers die hier binnen een nieuw en enthouasiast team hun schouders onder willen zetten.

Kun je je vinden in de doelstellingen van de vereniging en wil je je eigen oecumenische horizon verbreden, dan zijn wij naar jou op zoek!

Voor de onderstaande vacatures is geen specifieke kennis van website-beheer nodig. Indien je handig bent met Word, is dat voldoende. Ondersteuning voor het leren werken met de website is aanwezig. De vereniging beschikt verder over een portal (SharePoint) voor overleg en het delen van materialen.


Webcoördinator/schrijver Oosters christendom m/vOosterseKerken

Inhoud:

Het fungeren als coördinator bij het realiseren van bijdragen voor de website rond het Oosters christendom. We denken daarbij aan interviews, blogberichten, reisverslagen en multimedia gerelateerd aan het Oosters christendom, zowel in Nederland als wereldwijd.

In onderling overleg met de vereniging bepaal je mede het beleid van dit onderdeel van de website. Creativiteit, verantwoordelijkheid en enthousiasme staan voor ons daarbij centraal.

Faciliteiten:

 • De vereniging beschikt over een groot oecumenisch netwerk, er zijn vele contacten met vertegenwoordigers van het Oosters christendom in Nederland en daarbuiten. Dit netwerk biedt vele aanknopingspunten voor het realiseren van bijdragen voor de website;
 • Voor deze functie is het niet noodzakelijk dat je zelf artikelen op de website plaatst, het gaat hoofdzakelijk om de ideeën en de inhoud (content). 

Tijdsinvestering:

In onderling overleg, maar het is de bedoeling dat er meerdere keren per maand een nieuwe bijdrage op de website verschijnt. Het gaat daarbij ofwel uitsluitend om bijdragen die u als coördinator via het netwerk van de vereniging hebt verkregen, ofwel uit een combinatie van dergelijk materiaal én materiaal van eigen hand. Indicatie aantal uren: 2 tot 4 uur per week. 

Meer informatie/Interesse?

Neem gerust vrijblijvend contact op. 


Webcoördinator/schrijver Kunst & Oecumene m/v

Kunst2Inhoud:

Het fungeren als coördinator bij het realiseren van bijdragen voor de website rond Kunst & Oecumene. We denken daarbij aan interviews, blogberichten en multimedia voor een breed publiek. De bijdragen hebben als doel de verschillen en overeenkomsten rond kunstuitingen uit de verschillende christelijke stromingen in beeld te brengen en te leren duiden.

In onderling overleg met de vereniging bepaal je mede het beleid voor dit onderdeel van de website. Creativiteit, verantwoordelijkheid en enthousiasme staan voor ons daarbij centraal.

Faciliteiten:

 • De vereniging beschikt over een groot oecumenisch netwerk. Dit netwerk biedt vele aanknopingspunten voor het realiseren van bijdragen voor de website;
 • Voor deze functie is het niet noodzakelijk dat je zelf artikelen op de website plaatst, het gaat hoofdzakelijk om de ideeën en de inhoud (content).  

Tijdsinvestering:

In onderling overleg, maar het is de bedoeling dat er meerdere keren per maand een nieuwe bijdrage op de website verschijnt. Het gaat daarbij ofwel uitsluitend om bijdragen die u als coördinator via het netwerk van de vereniging hebt verkregen, ofwel uit een combinatie van dergelijk materiaal én materiaal van eigen hand. Indicatie aantal uren: 2 tot 4 uur per week. 

Meer informatie/Interesse?

Neem gerust vrijblijvend contact op.

Bron afbeelding: kunstenaar: Corry Ammerlaan, Samen de handen ineen


Redactiemedewerker m/v

Inhoud:RedactieMedewerker

Voor ondersteuning van de website zijn we op zoek naar een enthousiaste redactiemedewerker. Als redactiemedewerker plaats je (multimedia)materiaal en verzorg je digitale nieuwsbrieven.

Je hoeft geen specifieke technische kennis te hebben. Het is voldoende wanneer je handig bent met Word. Ondersteuning voor het leren werken met de website is aanwezig. De werkzaamheden zijn volledig van thuis uit te verrichten. 

De vereniging werkt met Joomla 3.x met een aantal uitbreidingen zoals bladerboeken, nieuwsbrieven en agenda's. De bedoeling is dat je mee helpt dit verzorgd en up to date te houden in de stijl van de website. Technische kennis van website-beheer is in eerste instantie niet vereist. Wel de bereidwilligheid en de interesse om je hierin te verdiepen. Ondersteuning door professionele webontwikkelaars, inclusief video-vergadering, is aanwezig. Indien gewenst krijg je een eigen testsite waarop je voor jezelf alles kunt uitproberen. 

Je ondersteunt de vereniging bij het optimaal houden van de website, waarbij creativiteit, verantwoordelijkheid en enthousiasme voor ons centraal staan. 

Faciliteiten:

 • Indien noodzakelijk is professionele ondersteuning aanwezig
 • Aanwezigheid van een SharePoint-omgeving en Lync

Tijdsinvestering:

Tussen de twee en vier uur per week, afhankelijk van de aanwezige voorkennis.

Meer informatie/Interesse?

Neem gerust vrijblijvend contact op of vul onderstaand formulier in.


Notulist m/vNotulist

Inhoud:

Voor de bestuursvergaderingen van de vereniging zijn we op zoek naar een notulist voor de vergaderingen van het Hoofdbestuur en voor andere bijeenkomsten van de vereniging.

Als notulist van de bestuursvergaderingen leg je verslag van het gevoerde overleg, de gemaakte afspraken en de actiepunten. Tijdens deze vergaderingen (4 p.j.) vindt over oecumenische onderwerpen, naar aanleiding van een verschenen artikel of rapport, een gedachtewisseling plaats. Als notulist van andere bijeenkomsten van de vereniging leg je verslag van de besproken onderwerpen en gemaakte afspraken. 

Facilteiten:

 • De vereniging beschikt over een SharePoint-omgeving en Lync

Tijdsinvestering:

De bestuursvergaderingen vinden 's-middags plaats, meestal op onze locatie in 's-Hertogenbosch, Emmaplein 19 D (vijf minuten loopafstand van het Centraal Station). 

Meer informatie/Interesse?

Neem gerust vrijblijvend contact op. Dat kan via Geert van Dartel, 073-7370026 of vul onderstaand formulier in


Vrijwilliger worden?

Hebt u intresse in één van bovenstaande vacatures, vul dan het formulier in. De met een sterretje gemarkeerde velden zijn verplicht. 

Wilt u liever telefonisch contact? Dat kan. 

073-7370026. 

 

 

 

 Muis

 

Gerelateerde artikelen

Volledige Agenda > 

Geen komend evenement!
 

 

Laatste lezersreacties:

 • Tom Buitendijk zei Meer
  Uitstekend initiatief. Niet alleen theologen maar ook inspirerende kerkleiders zijn ervoor nodig. En... vrijdag 26 januari 2024
 • Jan Schuiling zei Meer
  Dag Kees, een tip: kloosterdorpen en meer: pro-werelddorp.nl donderdag 25 januari 2024
 • keano zei Meer
  mooi vrijdag 19 januari 2024
 • Vasílis zei Meer
  Na een goede voorbereiding altijd. Zoek contact met een parochie en de betreffende priester. Kijk... donderdag 21 december 2023
Inloggen


 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door een
bijdrage van de Commissie Projecten in Nederland (PIN)
van de Nederlandse Religieuzen (KNR).


 

 

 

Katholieke Vereniging voor Oecumene
Emmaplein 19A 5211 VZ 's-Hertogenbosch
T:  073-7370026   M: 

KvK 51477351 - RSIN 809400698
IBAN-nummer:  NL97 INGB 0000 8019 19
IBAN-nummer:  NL73 INGB 0001 0876 28 

 

LogoWebsiteANBI