Leerhuis 2014 afgesloten, gaat door in 2015

 

bdr 1 00110 good shepherdAfgelopen donderdag 18 december was de laatste bijeenkomst in het seizoen 2014 van Bêt Drâshâ-Oosters christelijk Leerhuis in 's-Hertogenbosch. Op deze website vindt u voor dit bericht een korte impressie door deelnemer Michel Bronzwaer. De leerhuizen gaan verder onverminderd door in het Nieuwe Jaar 2015. Er liggen al weer twee programma's klaar. De inspiratie door de Vroege Kerk en door het Oosters christendom blijft boeien.

Voor 2015 staan de volgende Leerhuizen op de rol:
1. het Didaskalïon in Hernen in deze winter en 2. een nieuw leergang van Bêt Drâshâ in Den Bosch na de zomer, in het nieuwe werkjaar 2015-'16.

Didaskalïon-Oosters Leerhuis in Kasteel Hernen, jan-febr-mrt 2015gld hernen

Op de vrijdagen 30 januari, 27 februari en 27 maart vindt het Leerhuis Didaskalíon 2014 plaats in de sfeervolle ambiance van Kasteel Hernen, onder de titel 'Ontmoetingen bij de Bron. De Evangelieën lezen met de Vroege Kerk'.
Dit geslaagde programma van het leerhuis van Den Bosch, najaar 2014, wordt nu ook in Hernen aangeboden, in een enigszins aangepaste opzet.In deze winterse dagen van harte aanbevolen. Er is de gebruikelijk en altijd onderhoudende en gezellige lunch. En er is in een bezoek aan een oosterse kerk voorzien. Het nieuwe van dit programma is een meer meditatieve manier van lezen - in Den Bosch klikte dit prima. Benieuwd hoe dit in Hernen zal gaan.

Didaskalíon geschiedt in een samenwerking van
de A.A. Brediusstichting te Hernen en de Katholieke Vereniging voor Oecumene.

Overzicht gevel Franciscushuis Bêt Drâshâ-Oosters christelijk Leerhuis in Den Bosch, sept-okt-nov-dec 2015

Op 24 september gaan in het Franciscushuis in Den Bosch weer vijf donderdagavonden van start, met een wel zeer bijzonder programma.
Aan het begin van de zomer van 2015 wordt het verder ingevulde programma gepubliceerd, op deze website en elders. In elk geval gaan we weer een oosterse kerkgemeenschap bezoeken. En de meditatieve manier van teksten lezen zetten we in 2015 voort. Het duurt nog even, maar alvast welkom.

Bêt Drâshâ geschiedt in een samenwerking van
de Katholieke Vereniging voor Oecumene en de Protestantse Gemeente Den Bosch.
Het wordt financieel gesteund door
Kerk en Wereld en door het PIN-fonds van de KNR.