Theologiestudenten gezocht m/v

logo100

In een interview met het communicatieblad Overeen riep scheidend voorzitter Henk van Doorn de Katholieke Vereniging voor Oecumene op om meer naar buiten te treden en te verjongen. Hij heeft gelijk. De gemiddelde leeftijd van de leden (ca. 850) en donateurs (4.500) is alarmerend hoog en het programma van de vereniging komt te weinig over het voetlicht.

De noodzaak beseffen is één ding, de omslag realiseren is nog iets anders.

Vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw speelden katholieke theologen in Nederland een grote rol in het op gang brengen van het oecumenisch proces in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan J. Willebrands, J. Groot, H. Fiolet, H. van der Linde, A. Houtepen. In de toenmalige St. Willibrordvereniging troffen ze elkaar. Het tijdschrift het Schild en later Kosmos & Oecumene speelden daar een belangrijke rol in.

Een zelfde functie vervulde het Apostolaat voor de Oosterse Kerken voor de studie van en contacten met het Oosters Christendom. Namen die met deze instelling zijn verbonden zijn: J. Smit, H. van Keulen, C. Bouwman, A. van Beekveld, J. Meijer. Ook over het Oosters Christendom werd veel gepubliceerd in bijvoorbeeld Het Christelijk Oosten en het tijdschrift Pokrof.

Eigentijds

De Katholieke Vereniging voor Oecumene wil op eigentijdse wijze bijdragen aan studie en publicaties op het gebied van de oecumenische theologie en de oosterse kerken. De vereniging publiceert verschillende tijdschriften (in print en digitaal), heeft een goedlopende website en facebookpagina.

Aanbod gratis lidmaatschap

Om theologiestudenten te stimuleren tot een kennismaking met de oecumenische beweging biedt de vereniging hen een gratis lidmaatschap aan voor de periode van de studieduur. Leden ontvangen twee keer per jaar het communicatieblad en ontvangen de uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering. En uiteraard zijn er mogelijkheden om actief bij te dragen aan het werk van de vereniging. Met name op het gebied van communicatie en publicatie.

Aanmelding via: http://www.oecumene.nl/vereniging/steun-ons/lidmaatschap (Vergeet niet het aankruisvakje 'theologiestudent' aan te vinken!)

Voor meer informatie over de vereniging kan met terecht bij G. van Dartel, Emmaplein 19 D, 5211 VZ 's-Hertogenbosch, 073-7370026