Benedictijn Adri Kortekaas maakte preekschets voor Willbrordzondag

Broeder Adri KortekaasBinnenkort is het weer Willibrordzondag. Op 3 november wordt in de katholieke parochies in Nederland aandacht gevraagd voor de oecumenische opdracht. Het thema is dit jaar afgestemd op de algemene vergadering van de Wereldraad van Kerken die begin november in Busan (Zuid-Korea) plaatsvindt. Br. Adri Kortekaas o.s.b., gastenbroeder van de Abdij in Egmond maakte dit jaar de preekschets en de voorbeden voor Willibrordzondag.

 PosterPoster 2013

Ter ondersteuning van de viering van Willibrordzondag in de parochies is poster gemaakt die naar alle katholieke parochies is verzonden. Geinteresseerden kunnen op het secretariaat een poster bestellen zolang de voorraad strekt. Het logo van de Assemblee is een treffende symbolische voorstelling van het thema.

Het thema 'God van leven, wijs ons de weg naar recht en vrede' is ingegeven door een groeiend besef van urgentie met betrekking tot de zorg voor het leven en de inzet voor gerechtigheid. Het thema is tegelijkertijd een gebed en een acte van geloof die christenen oproept om zich te richten naar Gods visie op gerechtigheid en vrede.

Het logo is geïnspireerd op Jes. 42,1-4 over roeping van Gods uitverkoren dienaar, die niet geknakt wordt voordat het recht op aarde is gevestigd. Het logo toont hoe vanaf de grond – door rotsen en ketenen heen – het leven opkomt en groeit dat Gods gerechtigheid naar de aarde brengt. In het midden van het logo staat het beeld van de boom van het leven – van Christus die in de wereld aanwezig is – en die op de vleugels van drie vogels Gods gerechtigheid naar iedere hoek van de aarde brengt.

Gebed voor de Assemblee in Busan

O God van leven, leid ons naar gerechtigheid en vrede,
opdat de gewonde wereld genezing vindt,
gescheiden kerken zichtbaar één worden
en lijdende mensen hoop vinden,
door de ene die voor ons gebeden heeft
en in wie wij één lichaam zijn,
uw Zoon, Jezus Christus,
die met U en de Heilige Geest,
leeft en regeert, één God,
nu en altijd, Amen