Pokrofdag 2013

POKROFdag 2 editedOp zondag 20 oktober 2013 werd voor de 8e keer een landelijke dag van de Pokrof-gemeenschappen gehouden. Ditmaal in Nijmegen bij de Katholieke gemeen­schap van de Byzantijnse ritus "Blagoveščenskaja" / Maria Boodschap in haar kapel aan de Dobbelmannweg 3.

Om 11.00 uur begon de feestelijke Goddelijke Liturgie met het inhalen van monseigneur Dr. J.H.J van den Hende, v Harry  mgr Vd H editedbisschop van Rotterdam, tevens bisschop referent voor Oecumene en Oosterse Christenen.

 

Samen vieren

Hoofdcelebrant was vader Harrij Sterenberg, mede-celebranten de vaders Jan Kaandorp en Fadi Rahi en de diakens vader Frits Aarts en vader Wim Tobé. Het koor onder leiding van de heer Henk Zonderland bestond uit circa 30 zangers afkomstig van de verschillende Pokrof gemeenschappen.

maaltijd POKROF edited


Ontmoeting

Na afloop van kerkelijke viering vond een lunch plaats in het nabij gelegen centrum van de Protestantse Diaconie "De Haard". Er was gezorgd voor koffie thee en drankjes maar bovendien voor allerlei bijzondere gerechten uit de Armeense, Georgische en Russische keuken. Daar was ook alle gelegenheid elkaar te ontmoeten en bij te praten tot laat in de middag.

We kunnen terugzien op een zeer geslaagde dag dankzij de inzet van velen, met name die van de organisatoren van Nijmegen.

 koor POKROF edited

 

Foto's (G. Bruinaars, Pokrof):

- Tijdens de Goddelijke Liturgie de twee diakens (vlnr) Frits Aarts en Wim Tobé.
- Binnenhalen van bisschop Hans van den Hende (rechts), samen met v. Harry Sterenberg.
- Ontmoeting tijdens de feestelijke lunch na de Goddelijke Liturgie.
- Zangers uit de verschillende Pokrof-koren, olv dirigent Henk Zonderland.