Aandacht voor presentatie van de Vereniging

SamenwerkingEen groot deel van deze site gaat over ontwikkelingen en gebeurtenissen op het brede terrein van de oecumenische samenwerking. Over de Katholieke Vereniging voor Oecumene zelf, de mensen die de vereniging dragen en de activiteiten die de vereniging organiseert was tot nu toe weinig informatie te vinden. Om die reden hebben de teksten onder de rubriek Vereniging  een update gekregen.

Wie zijn wij?

De Katholieke Vereniging voor Oecumene is een kerkelijke instelling die vanuit de Katholieke Kerk in Nederland de oecumenische samenwerking dient door middel van informatie en publicaties, vorming en oecumenische ontmoetingen en studiebijeenkomsten.

In de rubriek 'Wat doen wij?' vindt u een heldere beschrijving van onze doelstelling en geschiedenis. Wie een beeld wil vormen van wat door de vereniging in de afgelopen jaren is gedaan, kan het beste de jaarverslagen raadplegen. Het jaarverslag is afgestemd op een werkjaar dat loopt van september tot en met augustus van het volgende kalenderjaar. Onlangs is het jaarverslag 2012-2013 online gegaan. Op 22 november a.s. zal het op de algemene ledenvergadering worden besproken.

Word lid, donateur, vrijwiller

Momenteel heeft de vereniging bijna 900 leden en ca. 4800 donateurs. De vereniging bestaat bij de gratie van bijdragen van leden, donateurs en parochies. De verreniging beschikt over een ANBI keurmerk.

Voor de toekomst van de vereniging is leden en donateurswerving een prioriteit. Schroomt u niet om lid of donateur te worden als u dit werk belangrijk vindt. U kunt de vereniging steunen met een bijdrage, maar er zijn ook mogelijkheden om als vrijwilliger een bijdrage te leveren. Neemt u daarvoor contact op met het secretariaat van de vereniging.