Symposium over Geuzen en Papen tussen Vecht en Eem

Geuzen en papenOp zaterdag 2 november zal Tussen Vecht en Eem (TVE) het boek Geuzen en papen - katholiek en protestant tussen Vecht en Eem 1550-1800 ten doop houden tijdens een symposium onder de gelijknamige titel.

Sprekers op het symposium zijn onder andere de cultuurhistorica dr. Llewellyn Bogaers en prof. dr. Fred van Lieberg, hoogleraar geschiedenis van het protestantisme aan de Vrije Universiteit. Prof. Gerrit Schutte zal het boek presenteren. De eerste exemplaren worden aangeboden aan Mgr. Jan de Kok ofm., emeritus hulpbisschop van het aartsbisdom Utrecht en aan Bert van Bokhoven, lid van het Moderamen van de Protestantse Kerk in Nederland. Zij zullen een eerste reactie op het boek geven. Het symposium wordt gehouden in de Willibrordkerk in Nederhorst den Berg

Deelname

Deelname aan het symposium is gratis; de lunch kost € 15. Voor het boek geldt de TVE-ledenprijs van € 24 (winkelprijs € 29). Als het boek vooraf besteld en betaald is, kan het bij het symposium worden meegenomen. Wie niet aan het symposium deelneemt kan het boek afzonderlijk bij TVE bestellen; voor toezending wordt dan € 3 extra gerekend.

Aanmelden bij