Dit weekend iconen in Koptische kerk

klein aa expoIn het weekend van 3-4 augustus komt de Iconenexpeditie 'Christusmysteries' naar de Koptische kerk van Eindhoven. Een ontmoeting van verschillende christelijke tradities en vooral van medechristenen.

Wereldwijd viert de Rooms-katholieke Kerk met vieringen en activiteiten het Jaar van het Geloof. In het bisdom Den Bosch groeide zo het prachtige initiatief van de Iconenexpeditie. Een tentoonstelling van iconen die het Christusmysterie tonen en waarmee Geert & Angelique Hüsstege intussen heel Nederland rondreizen.

In Nederland geschilderde iconen in Koptische parochie

Zaterdag en zondag zijn de iconen te zien in de Koptisch-orthodoxe Kerk van de Aartsengel Michaël en St. Antonius in Eindhoven; één van de zeven parochies van de Koptische (Egyptische) Kerk in Nederland. De Koptisch-orthodoxe christenen hebben in hun thuisland met geweld en vervolging te maken. Hier in Nederland halen ze dan ook graag de band aan met hun medechristenen.

Ontmoeten

De iconen met Christusmysteries bieden daartoe een geweldige kans. De iconen zijn zelf al zonder meer de moeite waard, maar een bezoekje van u zal vooral ook de gelovigen van de Koptisch-orthodoxe parochie een hart onder de riem steken.

Tentoonstelling (Iconenexpeditie) 'Christusmysteries'
3 en 4 augustus,
van 13.00 tot 16.00 uur

Koptisch Orthodoxe Kerk,
Stokroosstraat 2 b
5644 EC Eindhoven

Foto :
- De Iconenexpeditie 'Christusmysteries' tijdens een tentoonstelling (Foto: Iconenatelier Hüsstege).