Voltooiing Iconenexpeditie

husstege2In het Jaar van het Geloof maakte icoonschilder Geert Hüsstege een serie iconen, die als reizende tentoonstelling aan parochies werd aangeboden. Ter afsluiting van het Jaar van het Geloof maakt Hüsstege een geloofsicoon waarop alle afzonderlijke iconen als miniaturen staan afgebeeld. Zijn wens is om deze icoon aan het einde van het Jaar van het Geloof aan paus Franciscus aan te bieden.

 

 

Veel belangstelling geloofsicoonkleur 520x640

'De belangstelling voor de iconen was boven verwachting', vertelt Geert Hüsstege. In het Jaar van het Geloof werden de iconen in 35 parochies tentoongesteld. In verschillende parochies was de tentoonstelling de aanleiding om andere activiteiten te organiseren.

Bij de tentoonstelling werd een brochure uitgegeven met een toelichting op de bedoeling van het project en een beschrijving van de afzonderlijke iconen.

De volledige serie bestaat uit 17 iconen. De twee laatste, de Triniteitsicoon en de genezing van de lamme, naderen de voltooiing.

Geloofsicoon

Het maken van de geloofsicoon waarop alle deeliconen in miniaturen samengebracht worden rond de verrezen Christus, is de laatste stap in de expeditie die Geert Hüsstege vorig jaar is begonnen. Het is een grote klus waar hij ruim drie maanden mee bezig is. Voor de voltooiing van dit werk is financiële ondersteuning of sponsoring nodig. Voor meer informatie 040- 84 23 652.

Hüsstege koestert de wens om deze icoon aan het einde van het Jaar van het Geloof in Rome aan paus Franciscus aan te bieden.