Kerkennacht 2013

Arie NoordermeerVrijdagavond 21 juni 2013 is het weer zover: Utrecht viert Kerkennacht! Eigenlijk viert heel Nederland in dat weekend Kerkennacht, want ruim 50 plaatsen, steden en dorpen doen mee. Ruim 40 locaties nodigen u uit voor een zeer afwisselend programma. Rond zes uur in de avond brandt het op de meeste locaties los en de activiteiten lopen door tot in de kleine uurtjes; een enkele locatie is zelfs de hele nacht open. Er is die avond veel te doen in de stad. Ook de Vrede van Utrecht pakt uit met het programma 'Vrede in de Buurt'.

Misschien bent u helemaal niet bekend met de kerk. Dan is deze Kerkennacht juist iets voor u. Want in een ontspannen omgeving en op een vrijblijvende manier kunt u sfeer opsnuiven en kennismaken. Plan uw programma en maak er een heuse route van. Bij u in de wijk, in het centrum – of waarom niet allebei.

Wees welkom

Misschien bent u juist wel bekend met een kerk. Ook dan is deze Kerkennacht juist iets voor u. Want tussen de ruim 40 locaties die deelnemen, zijn juwelen van plekjes waar u misschien nog nooit geweest bent... Kijk bij voorbeeld eens bij de Metaalkathedraal in De Meern, De Jeruëlkapel in Overvecht of de Mariakapel aan de Biltstraat. Ik weet zeker dat u daar van harte welkom bent!

Geloven mag gezien worden

Of misschien is de kerk voor u iets van vroeger. Jazeker, ook dan is de Kerkennacht juist iets voor u. Misschien wordt het dan wel een avond vol nostalgie. Of gaat u ontdekken dat de kerk van vroeger met zijn tijd is meegegaan. Kortom, een groot aantal kerken, kapellen en kloosters presenteren zich op 21 juni aan u onder het motto Geloven mag gezien worden. Komt u kijken en genieten?

Arie Noordermeer
Coördinator

Download: Programma Kerkennacht 2013 in Utrecht