Armeens Concert

KomitasOp zondag 19 mei aanstaande om 14:00, organiseert de Armeense stichting Ani een klassiek concert ter ere van de Armeense componist Komitas en de Maastrichtse pater Maternus Muré.Twee zeer bijzondere mensen met een groot hart voor de religie, muziek, de medemens en het Armeense volk.

Komitas (1869-1935), componist, priester en dichter is de grondlegger van de moderne klassieke Armeense muziek. Als een van de eerste volksmuziekverzamelaars heeft hij aan het begin van de 20e eeuw duizenden liederen verzameld en neergeschreven. Zijn belangrijkste werk is ongetwijfeld Badarak (Heilige Liturgie), welke nog steeds gezongen wordt.

Franciscaan in ArmeniëMaternus Mure en Komitas

Maternus Muré (1866-1932), franciscaan en missionaris. Geboren te Maastricht en uitgezonden naar Marash, een Armeense stad in het Ottomaanse Rijk, om zendingswerk te verrichten onder de christelijke Armeniërs. Tot aan zijn overlijden heeft hij zich buitengewoon ingezet voor deze mensen. Hij maakte hun vreugde en het grote lijden mee. Een achterneef zal het verhaal van zijn grootoom vertellen aan de hand van brieven welke hij naar huis heeft gestuurd.

Programma

De musici zijn: sopraan Lilit Sati, sopraan Anna Barkhoudarian, piano Gabrielka Clout, violist Rauf Bergman, Armeense fluit shvi Gayane.

Het concert wordt gehouden op 19 mei van 14.00 tot 16.30 in de Surp Karapetkerk/Christus Hemelvaartkerk, Potterieplein 50, 6216 VB Maastricht. De entree is vrij

Organisator : Armeense Stichting Ani
Info:

Muziekfragmenten