Week van gebed voor de eenheid 2023: "Doe goed, zoek recht"

Banner Bid mee tijdens de Week van gebed voor eenheid

De Week van gebed voor eenheid van christenen 2023 (15-22 januari) moedigt kerken aan om goed te doen en recht te zoeken. Bijzondere aandacht is er voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. Christenen in de hele wereld komen in de Week van gebed samen om te bidden voor eenheid, de wijk en de wereld. Het thema, Doe goed, zoek recht, is dit jaar aangedragen door christenen uit de Amerikaanse staat Minnesota.

De gebedsweek is een initiatief van de Raad van Kerken, SKIN en netwerk MissieNederland. In de persoon van Geert van Dartel was ook de Katholieke Vereniging voor Oecumene vertegenwoordigd in het voorbereidingscommitee. Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden actief bij de gebedsweek betrokken. De organisaties ontwikkelden materialen voor kerken en christenen, om invulling te geven aan het thema Doe goed, zoek recht. Zo is er een gebedsboekje met dagelijkse overdenkingen en gebedspunten en zijn er materialen beschikbaar voor kinderen en tieners. 

De Week van gebed voor eenheid van christenen is een internationale gebedsweek die geboren is uit het verlangen naar christelijke eenheid. Het gebed om eenheid is een gebed van Jezus Christus zelf uit Johannes 17 vers 21. Hij bidt: "Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals U in Mij bent en Ik in U, laat hen zo ook in Ons zijn, opdat de wereld gelooft dat U Mij hebt gezonden." De jaarlijks terugkerende Week van gebed voor eenheid kent inmiddels een lange geschiedenis en is ook zélf een getuigenis van groeiende eenheid tussen christenen. 

De Katholieke Vereniging voor Oecumene moedigt iedereen aan om in deze week in het bijzonder te bidden voor en mét andere christenen, ten behoeve van onze gezamenlijke dienst aan de samenleving. Organiseert u gebedsvieringen in het kader van de Week van gebed? Meld die dan aan op www.weekvangebed.nl.