Onthullend rapport over christenen Syrië

Captura de pantalla 2015 04 06 a las 13.03.21 editedDe Konrad Adenauer Stiftung in Duitsland heeft een tekst gepubliceerd ‘Christen in Syrien: Aktuele Lage und Perspektiven’. Een tekst die er niet om liegt! Voor ieder die zich een evenwichtige mening over Syrië wil vormen: lees het! 

Dit rapport biedt tamelijk omvattende informatie over de situatie van de christenen in Syrië. Met overzichtelijke statistieken, goede beschrijvingen van relevante groep(ering)en, et cetera. (Voor het rapport: klik hier).

Hot items

In de tekst komen hete hangijzers ter sprake zoals de houding van de verschillende kerkleiders ten opzichte van het Assad-regiem, de verdeeldheid onder de christenen, het vermeende seculiere karakter van de Syrische staat, het probleem van de christelijke vluchtelingen en last but not least: Welke toekomst voor Syrië? Welke toekomst voor de christenen van Syrië?

Auteur

Auteur is Otmar Oehring, kort samengevat: specialist inzake christenen in het M.O.; het is verschenen op de website van de Korad Adenauer Stiftung onder de rubriek ‘Analysen & Argumente’. Dr Oehring heeft jarenlang in het Miodden-Oosten geleefd.

Niets aan de verbeelding overgelaten

Naast het rapport van Amnesty International begin deze week over de 13.000 ophangingen in de Assad-gevangenis van Saydnaya, ook hier een revelerende tekst die niets aan de verbeelding overlaat.
Nogmaals: voor ieder die zich een evenwichtige mening over Syrië wil vormen:, uitermate lezenswaard.

Foto: Verwoeste christelijke kerk in het Noord-oosten van Syrië. NB De foto stamt niet uit het rapport van de Konrad Adenauer Stiftung.