Katholieke Vereniging voor Oecumene

Athanasius & Willibrord

Feest waarbij de harten worden gewonnen

Alper AlasagAlper Alasag, secretaris van het platform INS te Rotterdam, schreef de laatste bijdrage in onze ramadan-reeks. Voor het laatste artikel van deze reeks schreef hij een toepasselijke bijdrage over het Suikerfeest, waarmee de ramadan wordt afgesloten.

Lees meer...

Kom op Nederland, doe mee aan ramadan!

Shervin Nekuee1Tijdens de Ramadan brengt de Katholieke Vereniging voor Oecumene een aantal artikelen waarin moslims ingaan op de betekenis van Ramadan voor hen persoonlijk, voor de moslimgemeenschap en voor de samenleving als geheel. Onderstaand artikel van Shervin Nekuee, socioloog, publicist en programmamaker, verscheen vorig jaar vlak voor de start van ramadan op Joop.nl. Met zijn toestemming verschijnt het dit jaar in onze ramadanreeks.

Lees meer...

Islamitisch vasten: meer dan een ritueel

EnisOdaciTijdens de Ramadan brengt de Katholieke Vereniging voor Oecumene een aantal artikelen waarin moslims ingaan op de betekenis van Ramadan voor hen persoonlijk, voor de moslimgemeenschap en voor de samenleving als geheel. ir. Enis Odaci is verkeerskundig adviseur van beroep. Hij is de tweede auteur in deze reeks artikelen. Na de aanslagen op de Twin Towers in 2011 verdiepte hij zich in de bronteksten van zijn godsdienst: de islam. Hij wilde weten wat wel tot de islam behoorde en wat niet.

Lees meer...

Het vasten in de maand Ramadan

ramadan kleinTijdens de Ramadan brengt de Katholieke Vereniging voor Oecumene een aantal artikelen waarin moslims ingaan op de betekenis van Ramadan voor hen persoonlijk, voor de moslimgemeenschap en de samenleving als geheel. Imam Hansildaar, schriftgeleerde en hoofdimam van de moskee Noeroel Islam te Den Haag, schreef het eerste artikel.

Lees meer...

Feest van de Geest: 'Ieder mens draagt het universum in zich'

gertroelofsen1Gert Roelofsen is een van de kunstenaars die dit jaar een bijdrage levert aan het Feest van de Geest. Het thema dit jaar is ‘Vrijheid van Geest’. De Katholieke Vereniging voor Oecumene spreekt met drie kunstenaars over hun kunstwerk, hun inspiratie en de rol van verbeelding in religie. Gert Roelofsen is de derde en laatste kunstenaar in deze reeks.

Lees meer...

Feest van de Geest: de materie als uitgangspunt

JerryBisschopJerry Bisschop is een van de kunstenaars die dit jaar een bijdrage levert aan het Feest van de Geest. Het thema dit jaar is ‘Vrijheid van Geest’. De Katholieke Vereniging voor Oecumene spreekt met drie kunstenaars over hun kunstwerk, hun inspiratie en de rol van verbeelding in religie. Jerry Bisschop is de tweede kunstenaar in deze reeks.

Lees meer...

Feest van de Geest: Hedendaagse iconen

AnnemarievdWilt1002Anne-Marie van der Wilt van Zin-in-Kleur Kunstatelier, is een van de kunstenaars die dit jaar een bijdrage levert aan het Feest van de Geest. Het thema dit jaar is ‘Vrijheid van Geest’. De Katholieke Vereniging voor Oecumene spreekt met drie kunstenaars over hun kunstwerk, hun inspiratie en de rol van verbeelding in religie. Anne-Marie van der Wilt is de eerste kunstenaar in deze reeks.

Lees meer...

Feest van de Geest 2016: Vrijheid van Geest

FeestvdGeest2In de aanloop naar Pinksteren besteden we de komende vier weken aandacht aan het initiatief 'Feest van de Geest'. Tijdens dit Feest presenteren en exposeren kunstenaars hun nieuw gemaakte kunst, geïnspireerd op het Pinksterfeest en de architectuur van kerkgebouwen. De open kerken zijn een speelse en beeldende inspiratiebron voor mensen die op zoek zijn naar hedendaagse kunst, cultuurhistorie, vormen van spiritualiteit, geloof, zingeving en recreatieve ontspanning. In dit artikel vertelt Ds. Henk van Veldhuizen, de voorzitter van Feest voor de Geest, over het ontstaan van het Feest en het thema van dit jaar: Vrijheid van Geest. In de overige arikelen komen kunstenaars zelf aan het woord. 

Lees meer...

Wees blij

RobEnkele jaren geleden. Een rode vrachtauto parkeerde naast het plein voor onze kerk. Vanaf de eerste etage zag ik uit het raam de vrachtauto van de Postcode Loterij. Opwinding maakte zich van mij en mijn gezin meester. En het nieuws verspreidde zich snel in de buurt.

Lees meer...

Het feest van Gods liefde die mens werd

Jan WesselsMijn vroegste herinneringen aan Kerst zijn altijd verbonden met de kerstfeestviering van de zondagschool en de lagere school. Samen met alle kinderen voor in de kerk. Een spannend kerstverhaal. En natuurlijk het verhaal van de geboorte van onze Heer Jezus Christus. En ... aan het eind een boekje voor de lagere schoolkinderen en een zak met lekkere dingen. O ja, ook nog een grote sinaasappel. In mijn tijd nog een luxe!

Lees meer...

Volledige Agenda > 

Geen komend evenement!
 

 

Laatste lezersreacties:

 • Maarten de Boer zei Meer
  het dopen als baby is nergens terug te vinden in de bijbel. Het proces van sterven en opstaan in... 2 weken geleden
 • Maarten de Boer zei Meer
  ekklesia21.weebly.com 2 weken geleden
 • emma zei Meer
  hoii ik ben als baby katholiek gedoopt nu sinds anderhalf jaar ben ik bekeerd naar orthodox kan ik... zondag 13 augustus 2023
 • Astrid zei Meer
  Zijn jullie ook duurzaam? Bijvoorbeeld ook in groene energie investeren? maandag 19 juni 2023
Inloggen


 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door een
bijdrage van de Commissie Projecten in Nederland (PIN)
van de Nederlandse Religieuzen (KNR).


 

 

 

Katholieke Vereniging voor Oecumene
Emmaplein 19A 5211 VZ 's-Hertogenbosch
T:  073-7370026   M: 

KvK 51477351 - RSIN 809400698
IBAN-nummer:  NL97 INGB 0000 8019 19
IBAN-nummer:  NL73 INGB 0001 0876 28 

 

LogoWebsiteANBI