Katholieke Vereniging voor Oecumene

Athanasius & Willibrord

Wereldgebedsdag 2018

Overig
Datum: vr 2 mrt 2018 00:00 - 23:59

De jaarlijkse viering van de Wereldgebedsdag wordt gehouden op vrijdag 2 maart 2018.  Deze viering is voorbereid door vrouwen uit Suriname. Het thema voor de volwassenenviering is: En God zag dat het GOED was…. Als thema voor de jeugdviering is gekozen: Zomaar Genieten!
 
Wereldgebedsdag heeft een lange traditie: in 1887 riepen Amerikaanse vrouwen op tot een gebedsdag in hun land. Deze oproep is uitgegroeid tot een wereldwijde dag van gebed waaraan door 183 landen wordt deelgenomen.  Al sinds 1929 wordt ook in Nederland deze internationale dag gevierd en de Europese conferentie zal in 2019 worden georganiseerd door Nederland. Wij vieren dan ook ons 90-jarig bestaan!

Projecten

Om onze gebeden ook praktisch ten uitvoer te brengen, wordt geld voor diverse doelen in Suriname ingezameld. Het Nederlands Comité Wereldgebedsdag heeft gekozen voor de volgende projecten in 2018: 
 
Stichting Unu Pikin: biedt werk aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking waardoor ontwikkelingskansen worden gecreëerd voor personen die wat meer ondersteuning nodig hebben. Maatschappelijke verbinding, gelijkwaardigheid en samenwerken staan bij Stichting Unu  Pikin centraal.
 
Het Parelhuis: vangt met HIV besmette jonge kinderen op waarvan de moeder of de familie zelf niet de verzorging op zich kunnen nemen. Het Parelhuis wil deze vaak verstoten kinderen een echt thuis bieden, waar veiligheid en zich geaccepteerd en geborgen voelen, centraal staan.  De kwaliteit van het leven is hier belangrijker dan de lengte van het leven!
 
Opleiding nieuwe gezondheidszorgassistenten: de gezondheidszorg in het binnenland is in goede handen bij de medische zending. Het werk is erg belangrijk: zij zijn het eerste aanspreekpunt voor patiënten en handelen de meeste vragen zoals medicijnverstrekking, gezondheidsvoorlichting, vaccinaties en zuigelingenzorg, wondverzorging en het begeleiden van bevallingen zelfstandig af.
 
Voorscholen in het binnenland (klein project) In een aantal dorpen in het binnenland kunnen peuters van 2½ tot 4 jaar tegenwoordig naar een voorschool. Ze leren er van alles, maar vooral Nederlands. Belangrijk, want dat is de taal van school die de meeste kinderen thuis niet spreken. De voorschool geeft kinderen een voorsprong!

Op www.wereldgebedsdag.nl en op onze  Facebook-pagina Wereldgebedsdag Nederland vindt u meer  informatie over het werk van het Nederlands Comité Wereldgebedsdag. Zie ook de websites van de World Day of Prayer, international Committee https://worlddayofprayer.net/suriname-2018.html en  van de Duitse afdeling van Wereldgebedsdag: https://weltgebetstag.de  

Algemeen informatieadres in Nederland: M. de Vreeze – den Hollander, Welhoeksedijk 140, 3191 LE Hoogvliet. Telefoon: 010-4164254 / e-mailadres: r;

                                        

%MCEPASTEBIN%

 

Telefoon
010-4164254
Email

 

Alle datums


 • vr 2 mrt 2018 00:00 - 23:59

Laatste lezersreacties:

 • Margriet Gosker zei Meer
  Dank voor de mooie middag. Ja dat superieur wanen (Duitsch: Gutmensch!), dat is de bottleneck. Je... 2 weken geleden
 • Ria Mudde zei Meer
  om er koude rillingen van te krijgen...zo mooi 2 weken geleden
 • Geert van Dartel zei Meer
  Het was een openbare bijeenkomst die aangekondigd stond in onze agenda en op de agenda van Focolare.... 4 weken geleden
 • Gemma Kraus zei Meer
  Vraag : ik ben een zeer geïnteresseerde leek in de oecumene. Had ik ergens van de lezing in... 4 weken geleden

 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door een
bijdrage van de Commissie Projecten in Nederland (PIN)
van de Nederlandse Religieuzen (KNR).


 

 

 

Katholieke Vereniging voor Oecumene
Emmaplein 19D 5211 VZ 's-Hertogenbosch
T:  073-7370026   M: 

KvK 51477351
IBAN-nummer:  NL97 INGB 0000 8019 19
IBAN-nummer:  NL73 INGB 0001 0876 28 

 

LogoWebsiteANBI