Katholieke Vereniging voor Oecumene

Athanasius & Willibrord

"Doof de Geest niet uit" - nu ook in druk verkrijgbaar

doofdegeestnietuit2Katholieken en pinksterchristenen zijn al vanaf 1972 op hoog niveau met elkaar in dialoog over zaken van gemeenschappelijk belang. De zesde internationale dialoogronde (2011-2015) ging over de charisma’s in de zending en het leven van de Kerk. Het document werd al eerder in het Nederlands vertaald en digitaal uitgegeven. Het is nu ook in druk beschikbaar. In deze tweede druk zijn ook aanbevelingen van Machiel Jonker, voorzitter van het bestuur van de Verenigde Pinkster- en Evangelie gemeenten en van mgr. dr. J. van den Hende, bisschop-referent voor oecumene opgenomen.

De titel van het rapport is ontleend aan de brief van Paulus aan de christenen van Tessalonica: 'Doof de Geest niet uit!' (1 Tess. 5,19). 

Na een algemene inleiding en een hoofdstuk over charisma's in het leven en de zending van de Kerk volgt een reflectie op drie specifieke charisma's: profetie, genezing en de onderscheiding van geesten. Het vierde hoofdstuk is gewijd aan het pastoraal toezicht op de beoefening van de charisma's. In het vijfde hoofdstuk wordt de balans van deze zesde dialoogronde opgemaakt. 

Het studiedocument is door de opdrachtgevers is vrijgegeven voor publicatie met het oog op een brede discussie. Het is geen gezaghebbende verklaring van de Katholieke Kerk of van een van de Pinksterkerken die aan de dialoog hebben deelgenomen. 

Deze uitgave van de Katholieke Vereniging voor Oecumene is tot stand gekomen in samenwerking met de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten en de Katholieke Charismatische Vernieuwing in Nederland en Vlaanderen. 

Aanbevelingen

Doof de Geest niet uit

Bestudering van het rapport wordt van harte aanbevolen door vertegenwoordigers van de twee betrokken kerkgenootschappen.

Marchiel Jonker, voorzitter van het bestuur van de VPE zegt is enthousiast over dit rapport dat hij aanprijst als een vrucht van oprechte dialoog: “‘Doof de Geest niet uit’ is een weergave van een intensieve dialoog tussen de Rooms-Katholieke Kerk en de klassieke pinksterbeweging. Bij het lezen ervan proef je de sfeer van oprecht spreken met en luisteren naar elkaar.” 

Mgr. dr. J. van den Hende, de bisschop-referent voor oecumene ziet in het rapport een stimulans om in vertrouwen op de werking van de heilige Geest de oecumenische dialoog voort te zetten: “Het rapport 'Doof de Geest niet uit' is een stimulans en uitnodiging om in vertrouwen op de werking van de Heilige Geest de oecumenische dialoog op weg naar zichtbare eenheid voort te zetten, gesterkt door de opdracht van de Heer (cf Joh. 17) vergezeld van ons voortdurende gebed, indachtig de belofte dat de Heilige Geest in ons bidt (Rom. 8).”

Bestellen

U kunt het boekje bestellen via Het kost slechts € 5,-- excl. verzendkosten.
Bij bestellingen vanaf 10 exemplaren kost het boekje slechts € 4,-- per stuk.

"Doof de Geest niet uit" - Charisma's in het leven en de zending van de Kerk, 50 pagina's, uitgegeven door de Katholieke Vereniging voor Oecumene in samenwerking met VPE en KCV Nederland en Vlaanderen.

 

Volledige Agenda >



 

Geen komend evenement!
 

 

Laatste lezersreacties:

  • Tom Buitendijk zei Meer
    Uitstekend initiatief. Niet alleen theologen maar ook inspirerende kerkleiders zijn ervoor nodig. En... vrijdag 26 januari 2024
  • Jan Schuiling zei Meer
    Dag Kees, een tip: kloosterdorpen en meer: pro-werelddorp.nl donderdag 25 januari 2024
  • keano zei Meer
    mooi vrijdag 19 januari 2024
  • Vasílis zei Meer
    Na een goede voorbereiding altijd. Zoek contact met een parochie en de betreffende priester. Kijk... donderdag 21 december 2023
Inloggen


 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door een
bijdrage van de Commissie Projecten in Nederland (PIN)
van de Nederlandse Religieuzen (KNR).


 

 

 

Katholieke Vereniging voor Oecumene
Emmaplein 19A 5211 VZ 's-Hertogenbosch
T:  073-7370026   M: 

KvK 51477351 - RSIN 809400698
IBAN-nummer:  NL97 INGB 0000 8019 19
IBAN-nummer:  NL73 INGB 0001 0876 28 

 

LogoWebsiteANBI