Katholieke Vereniging voor Oecumene

Athanasius & Willibrord

Nieuw lid bij Raad van Kerken

Roosvenster HilversumDe Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland heeft zich als lid aangesloten bij de landelijke Raad van Kerken. Het is het zeventiende kerkgenootschap dat zich als lid bij de kerkelijke koepelorganisatie voegt. De verantwoordelijke besturen hebben zich positief uitgelaten over de toetreding.

De Nieuw-Apostolische Kerk heeft ruim 10.000 leden. Naast de gemeenten in Nederland (63) is zij verantwoordelijk voor gemeenten in Vlaanderen (2), Suriname (9), de Nederlandse Antillen (3) en Malta (1). Wereldwijd kent de kerk circa 9 miljoen leden op alle continenten. De kerk besteedt veel aandacht aan de zending van de apostelen in deze tijd en aan de verwachting van de wederkomst van Christus. Na in de vorige eeuw aanvankelijk wat naar binnen gekeerd te zijn geweest, heeft de kerk zich vanaf de eeuwwisseling steeds verder open gesteld voor oecumenische samenwerking. ‘Onze gemeenten nemen naar de andere kerken en de samenleving steeds meer hun verantwoordelijkheid’, aldus bestuurslid Peter Klene van de Nieuw-Apostolische Kerk.

De Raad van Kerken was unaniem toen de aanvraag voor een lidmaatschap aan de orde kwam. ‘Het is verheugend als steeds meer kerken willen meedoen met het oecumenische streven naar meer eenheid. En het is van groot belang dat wij als kerken een gezamenlijke bijdrage willen leveren aan een rechtvaardige samenleving’, zegt drs. Dirk Gudde, voorzitter van de Raad, in een reactie op het besluit.

De laatste uitbreiding van de Raad van Kerken vond plaats in 2013, toen de Orthodoxe Kerk in Nederland officieel toetrad als lid van de Raad van Kerken. In totaal zijn ruim zes miljoen christenen in de Raad vertegenwoordigd. 

Meer informatie over de Nieuw Apostolische Kerk is te vinden op haar website

Volledige Agenda >



 

Geen komend evenement!
 

 

Laatste lezersreacties:

  • Henk ten Voorde zei Meer
    Fijn dat Perspectief weer een vervolg heeft gekregen. Wel jammer dat nummer 61 niet als bladerboek... 1 week geleden
  • Tom Buitendijk zei Meer
    Uitstekend initiatief. Niet alleen theologen maar ook inspirerende kerkleiders zijn ervoor nodig. En... vrijdag 26 januari 2024
  • Jan Schuiling zei Meer
    Dag Kees, een tip: kloosterdorpen en meer: pro-werelddorp.nl donderdag 25 januari 2024
  • keano zei Meer
    mooi vrijdag 19 januari 2024
Inloggen


 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door een
bijdrage van de Commissie Projecten in Nederland (PIN)
van de Nederlandse Religieuzen (KNR).


 

 

 

Katholieke Vereniging voor Oecumene
Emmaplein 19A 5211 VZ 's-Hertogenbosch
T:  073-7370026   M: 

KvK 51477351 - RSIN 809400698
IBAN-nummer:  NL97 INGB 0000 8019 19
IBAN-nummer:  NL73 INGB 0001 0876 28 

 

LogoWebsiteANBI